Ace Magazine
Image default
Energie

10 Tips om te besparen op zakelijke energie, waar kun je allemaal op letten?

Energie besparen in de zakelijke markt, 10 tips om stappen te zetten

Tegenwoordig is energie natuurlijk een hot-item geworden in de zakelijke markt, dat is ook niet zo gek want de zakelijke energie kosten behoren tot de grootste kostenposten van een bedrijf. Het is dan ook nuttig om regelmatig onderzoek te doen naar deze kostenpost, je kunt namelijk makkelijk besparen op zakelijke energie.

Lees dit artikel verder om 10 handige tips te vinden die je helpen om gemakkelijk te besparen op deze vaste lasten. Natuurlijk kun je tegenwoordig makkelijk contracten vergelijken op een website zoals https://beste-energievergelijker.com maar het echte verschil maak je door in de praktijk aan de gang te gaan met de oorzaak van een hoge energierekening.

Tip 1: Zorg er voor dat je verlichting duurzaam en energiezuinig is

Als je veel gebruik maakt van verlichting binnen je onderneming is het handig om hier eens naar te kijken, de verlichting is namelijk een van de grootste redenen voor een hogere energierekening. Veel bedrijven maken gebruik van relatief dure TL lampen, als je echt wil besparen kun je overwegen om over te stappen naar TL-D Eco lampen. Deze lampen zijn een stuk duurzamer en zorgen er voor dat je maandelijks veel geld kunt besparen op je energierekening.

Tip 2: Zorg er voor dat je apparatuur uitschakelt tijdens sluitingstijden

Om als onderneming nog effectiever om te gaan met je energieverbruik kun je eens kijken naar de elektronica die nog op stand-by staat zodra je de zaak sluit. Op deze stand wordt er namelijk nog steeds energie verbruikt en dat is helemaal niet nodig, schakel alle apparatuur bij het sluiten van de deuren uit zodat je geen stroom verbruikt buiten de openingstijden.

Tip 3: Zorg er voor dat je niet onnodig aan het printen bent

We zien nog steeds dat er enorm veel onnodig wordt geprint bij bedrijven, denk daarbij aan rapporten, verslagen en notulen die ook digitaal opgeslagen en gedeeld kunnen worden. Als je echt aan duurzaamheid wil denken kun je er beter voor zorgen dat documenten gedeeld worden in de Cloud, dat bespaart tijd en het is gezonder voor het milieu.

Tip 4: Zorg er voor dat je bedrijfspand goed geisoleerd is

Veel bedrijven doen dit tegenwoordig al, echter kan het zijn dat je hier nog nooit naar gekeken hebt. Door je pand of winkelpand goed te isoleren is het extreem makkelijk om kosten te besparen op de zakelijke energierekening. Er ontsnapt een stuk minder warmte en de verwarming hoeft daardoor een stuk minder hard te werken, daardoor kun je een behoorlijke duit besparen op de zakelijke energiekosten. Je kunt daarnaast ook kiezen voor handige tochtstrips of deurdrangers om nog meer warmte binnen te houden. Door deze maatregelen zul je merken dat je energierekening drastisch omlaag gaat.

Tip 5: De airco en verwarming binnen je bedrijf samen laten werken

Zorg er voor dat je de airco en verwarming nooit gelijktijdig hebt aanstaan, je moet er voor zorgen dat deze apparaten samenwerken zodat ze elkaar in ieder geval niet tegenwerken. Het klinkt misschien raar maar je zult er verbaasd over zijn als je weet hoeveel bedrijven deze twee apparaten totaal verkeerd gebruiken met als gevolg, een hoge energierekening.

Tip 6: Zorg er voor dat je thermostaat goed is afgesteld

De thermostaat is er om de temperatuur in een pand goed af te stellen, toch zien we nog heel vaak dat dit op de verkeerde wijze gebeurt, kijk zelf nog eens goed naar je thermostaat om te kijken of deze goed is afgesteld, het kan namelijk behoorlijk wat geld schelen op de energierekening.

Tip 7: Bespaar op je watergebruik

Door bewuster om te gaan met de hoeveelheid water die in het bedrijf gebruikt wordt kan er veel bespaart worden op de energierekening, met name het onnodig gebruiken van warm water kan er voor zorgen dat je een stuk meer moet betalen aan je energieleverancier. Zorg er daarom voor dat er bewust wordt omgegaan met warm water.

Tip 8: Isoleer wanden en ramen van het bedrijfspand

Zoals je eerder al kon lezen is isolatie een van de belangrijkste onderdelen om kosten te besparen op de energierekening. Door je wanden en ramen te isoleren kun je nog een extra slag slaan, daardoor ontsnapt er nog minder warmte naar buiten en zorg je er voor dat de kou buiten blijft. In combinatie met tip 4 kun je hier enorme stappen mee maken.

Tip 9: Innoveer met duurzame techniek en apparatuur

Je zult het vast wel gezien hebben tegenwoordig, door te investeren in duurzame techniek zoals zonnepanelen kun je makkelijk zelf energie opwekken. Daardoor betaal je uiteindelijk een stuk minder geld aan de energieleverancier en kun je als bedrijf aanspraak maken op diverse subsidies die duurzaam gedrag stimuleren. Ook kun je gebruik maken van duurzame CV ketels of een duurzaamheidstraject starten om te kijken waar je in je bedrijf duurzamer te werk zou kunnen gaan.

Tip 10: Zorg er voor dat je personeel bewust bezig is met energie besparen

Ten slotten kun je de laatste stap zetten, dat is het bewust maken van personeel. Zorg er voor dat je personeel op de hoogte is van de energiebesparingen die je als bedrijf wil maken of zorg er voor dat duurzaamheid een integraal onderdeel wordt van de organisatie. Ook daar kun je enorm veel geld mee besparen, als iedereen een stapje extra neemt op dit gebied resulteert dat ook in een veel lagere energierekening.

http://www.youtube.com/watch?v=vPsBDhmy1H4

 

https://beste-energievergelijker.com