Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

De charme van gastouderopvang

De zoektocht naar de juiste opvang

Vind u het ook zo moeilijk om te beslissen welke vorm van kinderopvang voor u het beste geschikt is ? Lees dan dit artikel over gastouderopvang en wat een gastouder voor u kan betekenen.

Gastouderopvang

Gastouderopvang is altijd op kleine schaal. Er mogen bij de opvanglocatie maximaal maar 6 kinderen aanwezig zijn waar de gastouder zorg voor draagt. Door de kleine omvang van deze opvang krijgt uw kind altijd persoonlijke aandacht en groeit uw kind op in een huiselijke en warme sfeer! Het is voor de gastmoeder dan ook een stuk makkelijker om aan uw persoonlijke wensen te volden dan bij een grote kinderopvang. Ook zal er bij gastouderopvang meer flexibiliteit mogelijk zijn als u eens een keertje eerder uw kind wil brengen of eens wat later op wil halen. U heeft natuurlijk maar met een gastouder te maken wat in een kinderdagverblijf nog wel eens anders is omdat daar vaak meerdere parttime pedagogisch medewerkers werken.

 

Activiteiten

Bij een leuke gastouder is er natuurlijk ook altijd tijd om eens lekker naar het bos te gaan of lekker in de speeltuin te gaan spelen. Maar ook eens een keer lekker koekjes bakken of een leuk boek voorlezen hoort in het programma. Natuurlijk is het zo dat kinderen hier zelf ook vrij in moeten kunnen zijn met de juiste aansturing. Sommige gastouders hebben een vast activiteiten programma waar anderen er voor kiezen dit niet vast te doen. Zelf ben ik van mening dat kinderen hier heel goed zelf keuzes in kunnen maken met de juiste aansturing.

Conclusie

Eigenlijk is een gastouderopvang hetzelfde als u kind in de thuis situatie opvoeden en kan de gastouder prima de opvoed taken voor uw kindje over nemen. Wilt u meer weten? neem dan eens contact op met een gastouderopvang of gastouder bij u in de buurt om uw vragen weg te nemen.