Ace Magazine
Image default
Dieren

Een Jack Russel opvoeden: Gebruik een Frisbee

Omdat honden oorspronkelijk werden gefokt om te jagen, staat de Jack Russell bekend om hun dapperheid, intelligentie en levendigheid. Omdat ze een hoop opgekropte energie hebben, is het verstandig om ze te betrekken bij verschillende activiteiten om potentieel aggressief of vernietigend gedrag te vermijden. U kunt bij deze activiteiten denken aan Flyball of Frisbee.

Een Jack Russel opvoeden kan een enorme uitdaging zijn omdat Jack Russells een erg sterke wil hebben. Toch kunt u met geduld, de juiste houding en de juiste technieken een hoop bereiken. Zoals met elke methode, moet u zeker weten wat het betekent om de leider van de roedel te zijn. Een typische Jack Russell Terrier zal instinctief proberen zijn baas uit te schakelen, maar als u van het begin goed duidelijk maakt dat u de leider van de roedel bent, zal uw hond met plezier uw opdrachten gehoorzamen. Net zoals andere honden vinden Jack Russells het leuk om hun baasje te behagen.

Een Jack Russel opvoeden met behulp van een Frisbee vereist dat u de Frisbee eerst introduceert als speelgoed. Het helpt ook om de Frisbee te associeren met een beloning. Hierdoor zal uw hond ook opgewonden raken als u de activiteit introduceert. Zodra uw Jack Russell zich comfortabel voelt met de Frisbee, probeer dan de Frisbee uit zijn bek te trekken. Dit moedigt hem aan om de Frisbee altijd in bezit te hebben wanneer mogelijk. Uiteindelijk zal uw Jack Russel popelen om de Frisbee terug te brengen wanneer u hem heeft gegooid.

Meer weten over een Labrador opvoeden?

 

http://jack-russel-terrier-online.nl/