Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Belastingteruggave op bedrijfskleding

Wist u dat u geld terugkrijgt bij de aanschaf van bedrijfskleding als deze aan bepaalde voorwaarden voldoet?

Er zijn verschillende voorwaarden waaraan u kunt voldoen. Zo krijgt u belastingteruggave als de kleding (bijna) alleen maar geschikt is om in te werken. Denk hierbij aan een laberatoriumjas of een reflectiejas. Ook moet de kleding aantoonbaar achterblijven op de werkplek. Als de kleding een overall of een uniform is voldoet deze ook aan de voorwaarden. De werknemer moet ook geen bijdrage hoeven leveren voor de werkkleding, en de kleding moet volgens de ARBO voorwaarden benodigd zijn voor het uitoefenen van het beroep. Denk hierbij aan bijvoorbeeld veiligheidsschoenen.

Wat als ik geen specifieke werkkleding heb?

Dit geldt bijvoorbeeld voor veel promotiebedrijven die bijvoorbeeld samplers uitzenden. De kleding die hierbij geleverd wordt zijn meestal gewone polo’s, broeken, softshell jassen of shirts. Door deze kleding te bedrukken en te voorzien van een logo wordt de teruggave van belasting mogelijk. De gezamenlijke oppervlakte van de bedrukking moet per kledingstuk minimaal 70 cm2 zijn. De achtergrond van het logo telt hierbij ook mee.

 

Hieronder een kort voorbeeld om te illustreren hoe uw bedrijf hiervan zou kunnen profiteren.

 

Horeca:

Uw horeca-onderneming is op zoek naar bedrijfskleding. De koks en de bediening hebben kleren nodig en u wilt uiteraard graag de belasting terugkrijgen. Als kokskleding bestelt u koksbuizen, koksbroeken en veiligheidsschoenen. Deze zijn aantoonbaar alleen in gebruik op de werkplek en worden ook achtergelaten op de werkplek. Ze worden enkel weggebracht naar de wasserette en zijn verder niet bedrukt. De werknemers hoeven zelf geen bijdrage te leveren aan de kleding en de schoenen zijn volgens de ARBO voorwaarden nodig. Hier krijgt u belasting voor terug.

De kleding voor in de bediening bestaat uit een net overhemd met een pantalon. De overhemden worden geborduurd met uw bedrijfslogo en beslaat 100 cm2 per kledingstuk. Hier krijgt u belasting voor terug. De pantalons worden enkel gedragen op het werk en aantoonbaar achtergelaten op het werk. Hier krijgt u ook belasting voor terug.

 

Kijk voor meer informatie op http://www.lindenbedrijfskleding.nl/diensten/belastingvoorschrift-logos-bedrukken-kleding/

 

http://www.lindenbedrijfskleding.nl