Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

Xbrl in Excel

Een grote deel van de bedrijven maakt gebruik van Excel voor het opstellen van financiële rapporten. Excel is een fijne en uitgebreide software. Het kan heel veel en ermee leren werken is redelijk makkelijk. Zelfs werknemers dat het nooit eerder hebben gebruik kunnen er binnen een aantal dagen mee leren werken.

Het is dan ook niet zo gek dat de meeste bedrijven de voorkeur geven aan een Excel sheet voor het opstellen van financiële rapporten. Je kunt met Excel in een klik de gegevens omzetten naar grafieken, diagrammen en nog veel meer. Je kunt financiële zo makkelijk overzichtelijk maken.

Het enige nadeel is dat bedrijven bij sommige instellingen de financiële rapporten kunnen aanleveren. Ze moeten het steeds vaker verplicht in xbrl aanleveren. Xbrl is een open standaard dat word gebruikt voor het delen van financiële gegevens. Hier is dan waar xbrl in Excel van te pas komt.

Met een conversie software is xbrl in Excel namelijk mogelijk. Het is mogelijk om xbrl bestanden om te zetten naar Excel en ook mogelijk om Excel bestanden om te zetten naar xbrl. Een bedrijf kan met xbrl in Excel zijn eigen rapporten zo omzetten naar xbrl en het kan ook de bestanden dat het ontvangt in xbrl omzetten naar Excel. Xbrl in Excel is dan ook de ideale oplossing voor de meeste bedrijven.