Waar gebruik je een rolsteiger voor

Waar gebruik je een rolsteiger voor

  • mei 4, 2021
  • 0 comments

Wanneer je ergens moet werken waar je staand niet bij komt is een steiger ideaal, hierdoor sta je namelijk stabiel en kun je hoger te werk gaan. Op een steiger kun je veel makkelijker werken dan op een ladder, ook is het mogelijk om met meerdere personen op een steiger te staan. Het werken op een steiger gaat ook een stuk sneller omdat je al het gereedschap mee naar boven kunt nemen. 

Binnen en buiten

Steigers kunnen voor binnen en buiten worden gebruikt, er zijn dan ook specifieke steigers voor binnen en buiten. De steigers voor buiten zijn rolsteigers, deze steigers zijn gemaakt van lichtgewicht aluminum. De steigers zijn hierdoor makkelijk te verplaatsen omdat ze niet zo zwaar zijn, de steigers zijn wel nog steeds heel sterk. Rolsteigers kunnen worden opgebouwd tot een maximale hoogte van 12 meter. De steigers voor binnen heten kamersteigers, het grote voordeel van deze steigers is dat ze opgevouwen kunnen worden, op deze manier zijn de steigers dus ook makkelijk op te bergen. 

Verven

Steigers worden het meest gebruikt tijdens het verven, om het plafond te verven kan het namelijk goed zijn dat je een steiger nodig hebt. Dit hangt natuurlijk wel af van de hoogte van je plafond. Wanneer je de buitenkant van een gebouw gaat schilderen is een rolsteiger ideaal, je werkt namelijk op grote hoogte en je kunt op deze manier een grotere oppervlakte tegelijkertijd verven. 

Buiten werkzaamheden

Zoals eerder al beschreven is een rolsteiger bedoeld om buiten te gebruiken, deze steiger kan namelijk ook op oneffen ondergrond staan. Een steiger is ook een stuk veiliger dan een ladder omdat een ladder weg kan glijden, het is dus ook beter om voor de kleinste dingen al een steiger te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je de dakgoot leeg gaat halen of de kozijnen gaat stoffen.