Ace Magazine
Image default
Woningen

Meer sfeer in huis door een gezellige sfeerhaard

Je huis en vooral je woonkamer is voor veel mensen de belangrijkste plek op aarde. In je woonkamer moet je je thuis voelen en het zou een plek moeten zijn waar je kan genieten na een lange dag werken. Een sfeerhaard geeft vaak een gezellige en huiselijke sfeer aan je woonkamer. Lees hier of een sfeerhaard misschien iets is voor jou.

Een echte haard of sfeerhaard?

Om erachter te komen of een sfeerhaard iets voor jou is, kan je allereerst de afweging maken of je niet een echte open haard wilt, waar je dus echt zelf houtblokken aan moet steken. Het is dan van belang dat je een rookafvoer aansluit en natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk voor het veilig aansteken van het hout. Met een sfeerhaard zoals een elektrische sfeerhaard heb je geen rookafvoer nodig, de vlammen lijken echt en het is zeker veilig omdat er geen echt vuur aan te pas komt. Het is veel meer gereguleerd, je kan de sfeerhaard aan en uitzetten wanneer je wilt en zelfs harder of zachter met een afstandsbediening. 

Geeft een sfeerhaard wel warmte?

Een elektrische sfeerhaard heeft geen echt vuur maar heeft vaak wel een verwarmingsfunctie en is daardoor ideaal voor het verwarmen of bijverwarmen van je woonkamer of slaapkamer. Een sfeerhaard heeft dus alle voordelen van een echte haard en geen nadelen. De vlammen lijken echt, er zit zelfs vaak echt hout in verwerkt en het geeft warmte af. Maar toch is er geen rookafvoer nodig en zit je niet met de brandlucht in huis waar veel mensen hoofdpijn van krijgen en is er ook geen brandgevaar.

 

Wil je dus wat extra sfeer in je huis brengen maar wil je niet speciaal een rookafvoerkanaal aan te leggen of gewoon niet zelf de haard moeten aansteken? Dan is een sfeerhaard zeker iets voor jou. Bekijk alle mogelijkheden van bijvoorbeeld een elektrische sfeerhaard en je zult zien dat er enkel voordelen zijn, geen nadelen.

 

Gerelateerde artikelen

Zonnepanelen in Beverwijk aanleggen

De keuze voor houten jaloezieën op maat.

Deskundige begeleiding bij het kopen van een huis