Ace Magazine
Image default
Auto's en Motoren

De prestatiewinst van chiptuning ontdekken? U berekent het hier!

Had u nog nooit gehoord van chiptuning tot een vriend het u aanraadde of tot u erover las op een forum voor autoliefhebbers? Wilt u chiptuning proberen om het vermogen van uw auto op te krikken? Voor u dit echter laat uitvoeren door een specialist, wilt u graag weten wat de prestatiewinst is van chiptuning. Gelukkig berekent u dit op voorhand eenvoudig bij Chip Performance. U vult enkele gegevens in over uw voertuig, zoals het merk en type, en u ziet meteen de verandering in vermogen en koppel die chiptuning u zal opleveren. Ook het kostenplaatje is meteen duidelijk weergegeven bij deze specialist. Optimaliseer programma’s met chiptuning, een veilige en handige manier om het beste te halen uit uw auto.

Weet u wat chiptuning is?

Doet u niets liever dan met uw auto rijden en aan uw auto sleutelen om hem zo goed mogelijk te laten werken? Heeft u al eens gehoord van chiptuning, maar weet u niet echt wat het betekent. Chip Performance, de specialist in chiptuning, legt het graag uit. Op de site schrijft deze specialist dat chiptuning een manier is om het vermogen van een auto te vergroten, zonder de motor te beschadigen. Een moderne auto bevat namelijk chips die heel wat programma’s en processen van het voertuig besturen. Zo ook het vermogen, de turbodruk, de ingespoten hoeveelheid brandstof en het ontstekingstijdstip. Chiptuning maakt het mogelijk deze programma’s te optimaliseren en zo ook de prestaties van uw auto op te krikken.

Chiptuning bij uw auto leidt tot een aanzienlijke prestatiewinst

U bent helemaal tevreden met uw auto, enkel het vermogen zou volgens u nog verbeterd kunnen worden. U wilt dit echter doen zonder dat de motor wordt beschadigd. In dat geval bent u op zoek naar een specialist als Chip Performance die een chiptuning uitvoert. De meerderheid van de moderne auto’s wordt namelijk aangestuurd door een Electronic Control Unit (ECU). Deze ECU zit vol chips die verantwoordelijk zijn voor het motormanagement van uw auto. Door de programmering van de chips te optimaliseren via chiptuning, creëert u een beter vermogen voor uw auto. Al dit zonder dat u zelf de hele motor moet verwijderen en enkele onderdelen moet vervangen. Handig, nietwaar?