Ace Magazine
Image default
Auto

De zelfrijdende auto – straks van ons allemaal

Veel mensen denken dat de zelfrijdende auto iets voor de verre toekomst is. Maar niets is minder waar. De autonome auto is er nu al, denk aan de autopilot van Tesla. Onlangs is daar het eerste ongeluk mee gebeurt, waardoor een heftige discussie is ontstaan over wet en regelgeving wat betreft de zelfrijdende auto.

De impact van de zelfrijdende auto

De impact van de zelfrijdende en zelfsturende auto op ons dagelijks leven gaat enorm zijn. Denk bijvoorbeeld aan de impact op de waarde van grond. In grote steden is grond nu heel duur. Enerzijds om te wonen, anderzijds ook om parkeerterreinen en parkeergarages aan te leggen. Bedenk je eens wat de waarde van de parkeergarage bij bijvoobeeld het Leidseplein gaat zijn. Een zelfrijdende auto zet je gewoon voor de deur af van waar je moet zijn. En rijd vervolgens zelf weg. Naar een plek buiten de stad om te parkeren. Of naar een volgende persoon die een ritje van A naar B nodig heeft.

En je kan je zelfs de vraag stellen of je wel een zelfrijdende auto hoeft te kopen. Of rijden we allemaal in deelauto’s over een aantal jaar? De levensduur van een gewone benzine- of dieselauto is 17 jaar. Dus zolang er nog nieuwe (vervuilende) auto’s geproduceerd blijven worden, duurt het sowieso nog 17 jaar voordat de laatste daarvan naar de sloop gaat.

Bijhouden van de ontwikkelingen

Inmiddels is de zelfrijdende auto dagelijks in het nieuws. Nog niet zozeer op TV en radio, maar zeker wel online. Er zijn diverse sites die de ontwikkelingen handig voor je op een rij zetten. Mijn favoriet is de website zelfrijdendeauto.com.

 

https://zelfrijdendeauto.com