Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Laten we even de sloten voor binnen- en voor buitendeuren vergelijken.

Om zeker te zijn dat je goed beveiligd bent, zou je kwaliteitsvolle sloten moeten installeren. Er bestaan volgens slotenmakers hiervan twee soorten sloten: namelijk voor binnendeuren en voor buitendeuren.

Sloten voor binnendeuren

Ze zijn ook gekend als doorgangssloten en hun voornaamste doel is om jou privacy te geven. Het meest gebruikelijke slot is het set dat een slot met een drukknop aan één zijde. Dit slot wordt vaak gebruikt bij badkamers en slaapkamers. Het praktische bij sloten voor binnendeuren is dat ze gemakkelijk van de buitenzijde geopend kunnen worden want je hebt enkel een dunne nagel of een sterke draad nodig.Sloten voor binnendeuren hebben verschillende afwerkingsmogelijkheden, zoals in chrome, brons en messing. Ze bieden ook diverse mogelijkheden van klinken, zoals rechte, gebogen, ovalen en versierde hendels. De meest gebruikelijke sets zijn cilindervormige sets. Het praktische ervan is dat ze gemakkelijk te installeren zijn. In feite hoef je ze enkel te installeren in de reeds geboorde opening van de deur.

Sloten voor buitendeuren

Ze zijn ook gekend als toegangssloten en ze zijn meestal zwaarder, duurzamer en geven meer beveiliging dan deze van binnendeuren. Je kan gemakkelijk het slot sluiten en terug openen aan de beide zijden van de deur door een sleutel, een knop of klink te gebruiken, afhankelijk van het type slot dat je gebruikt. Als je het beveiligingsniveau van jouw woning wilt verhogen dan moet je ervoor zorgen dat er nachtsloten bevestigd zijn op jouw deuren. Je kan die nachtsloten hebben als een onderdeel van jouw slot of je kan ze ook als afzonderlijke sloten installeren.

Als je een nachtslot installeert dan moet je ervoor zorgen dat het ongeveer 1 inch, 2,5 cm, uitsteekt buiten de deurrand. Het moet gemaakt zijn in gehard staal.

Specialisten raden aan dat je s-dubbele cilinder nachtsloten zou gebruiken omdat die meer veiligheid bezorgen. Als je thuis bent, zou je jouw sleutel aan de binnenzijde van het slot moeten laten zitten om een snelle evacuatie toe te laten in geval van brand of een ander noodgeval.

Zaken waarop men moet letten als men een slot aankoopt.

Om een goede aankoop van een slot te doen, moet je rekening houden met de volgende factoren :

De dikte van de deur : Vooraleer je naar de winkel gaat moet je de dikte van jouw deur meten om juist te weten en zeker te zijn dat het aangekochte slot aangepast is aan de dikte van de deur.

De afmetingen van de insteek : Dat is de afmeting van het deureinde tot het geboorde gat voor de knop of klink. Je moet als vuistregel nemen dat afmetingen van de deur moeten overeenkomen met die van het slot.

Ben je op zoek naar professionele Utrechtse slotenmaker dan kun je het beste even contact opnemen met “locksecure”. Zij verstrekken al jaren betrouwbare diensten en service waarbij efficiëntie en kwaliteit hoog in het vaandel staan.