Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Ik hoor steeds over ‘Usenet’: wat houdt dan in?

De term ‘Usenet’ komt voor ons allemaal steeds vaker voorbij. Velen zullen al hebben begrepen dat het iets van doen heeft met een bepaalde internetserver, maar wat het nou écht inhoudt, is lastig te zeggen. Hoe komen we daar achter? Middels deze blog natuurlijk. Wij gaan jou haarfijn uitleggen van Usenet inhoudt en uiteraard wat jij met dit handige programma kunt. Gauw verder lezen dus!

Wat is Usenet?

Voor we gaan kijken of Usenet iets voor jou is, is het van belang dat we precies helder hebben wat het programma nou eigenlijk is én doet. Usenet kun je zien als een aparte server waarop fanatieke groepen discussiëren over allerlei onderwerpen en mensen bestanden en informatie op delen. Nu wordt er wel gesproken over een ‘aparte server’, maar in de praktijk zijn laptops en computers van over de hele wereld met elkaar verbonden. Je kunt Usenet zien als een zogeheten ‘peer-to-peer netwerk’. Het komt erop neer dat wanneer er één ‘peer’ wegvalt, deze wordt opgevangen door een ander. Op deze manier kan het systeem altijd draaiende gehouden worden. 

Wat kun jij dan met Usenet?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk: dat abstracte praatje over verschillende servers en peren natuurlijk, maar wat kun jij er nou écht mee? De meeste mensen die Usenet daadwerkelijk gebruiken, maken vooral gebruik van het downloaden van bestanden op verschillende fora. Naast het feit dat anonimiteit bij Usenet voorop staat, biedt het je ook enorm veel vrijheid. Ben je daarom geïnteresseerd in bijvoorbeeld de politiek van een bepaald land, een bepaalde volksvertegenwoordiger of de opkomende artiesten uit een bepaald land? Bij Usenet zit je dan helemaal goed!

…en wat kost het?

Uiteraard ook niet onbelangrijk: de kosten die zijn verbonden met Usenet. De prijs die jij gaat betalen voor Usenet is voor het grootste deel afhankelijk van wat jij ermee gaat doen. Over het algemeen betalen mensen minder dan twee euro om überhaupt op het Usenet-netwerk te mogen zitten. Vervolgens kijkt Usenet naar het aantal verbindingen en de downloadsnelheid en voilà: daar is jouw nieuwe maandbedrag om gebruik te maken van dit prachtige systeem!

 

https://www.vipernews.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Tips voor het kopen van blinds of houten jaloezieën

OTUMM horloge aanbieding

Welke moederfiets moet ik kopen?