Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een zelfstandige zonder personeel

Als freelancer heb je enorm veel voordelen die je bij een traditionele baan niet heb. Hieronder enkele van deze voordelen:

Flexibel je uren inrichten: als freelancer kan je op allerlei verschillende plekken werken op de tijden die het meest bij jou passen. Zo kan je bijvoorbeeld werken in de avond als je kinderen hebt of eerst nog even langs de sportschool om lekker aan je dag te beginnen.

Goodwill opbouwen: mocht je een succesvol freelancer worden, dan kan je aan het einde van de rit jouw bedrijf verkopen. Zo is je reputatie, klantenlijst en andere bedrijfsactiva ook geld waard.

Je kan je eigen werkhoeveelheid bepalen: sommige periodes zijn net wat drukker dan de andere periodes. Als freelancer ben je de baas over je eigen werkdrukte, dus mocht je het net wat te druk hebben dan bestaat er de mogelijkheid dat je werk kan afwijzen.

Autonoom: je bent als freelancer natuurlijk erg autonoom. Je bepaald zelf de waarde van jouw dienst of product.

De kwaliteit van het werk: bij grote zorginstelling zal je misschien altijd hetzelfde takenpakket uitvoeren. Als je bijvoorbeeld zzp’er in de zorg bent dan zal je takenpakket veelal uitgebreider zijn, omdat je bij veel verschillende instellingen terecht komt.

Meer vaardigheden: als freelancer moet je natuurlijk je bedrijf runnende houden. Dit betekend dat je ook te maken krijgt met zaken zoals klantcontact, marketing en verkoop. Je zal meer worden uitgedaagd dan bij een normale baan in een zorginstelling.

Ficale voordelen: als freelancer kan je behoorlijk veel belastingsvoordelen krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld de btw van je nieuwe Macbook terugvragen bij de belastingsdienst.

Zoals je leest zijn er veel voordelen om als zzp’er aan de slag zijn. Tegenwoordig is er veel vraag naar leraren en mensen die zorg kunnen aanbieden als zzp’er. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag bij zorgzuster. Zij zijn continue opzoek naar mensen die in de zorg willen werken.