Ace Magazine
Image default
Zorg

Zorgen, geen zorgen maken

Zorg

Wanneer u tijdelijk voor iemand gaat zorgen, dan is het belangrijk dit zo goed mogelijk voor deze persoon te organiseren en zo makkelijk mogelijk voor uzelf. U wilt uzelf en de ander natuurlijk niet in de weg lopen. Er zijn diverse manieren van zorg. Zo kunt u bijvoorbeeld zorgen voor een zieke ouder, vriendin of buurvrouw. U kunt ook zorgen voor uw kinderen of voor uw beste vriend of vriendin die net in de steek is gelaten door zijn of haar geliefde. Het hangt af van voor wie u zorgt en om welke reden hoe u het beste kunt zorgen voor die persoon.
Stel dat u moet zorgen voor uw kind, dan is toch zijn of haar geluk het allerbelangrijkst voor u? Kinderen hebben veel aandacht en liefde nodig. Het is belangrijk dat u dit ook geeft aan uw kind. Zorg er bijvoorbeeld voor dat ze drie keer op een dag wat eten (ochtend, middag en avond) en dat ze tussendoor genoeg drinken. Om het voor uzelf makkelijk te maken zou u uw kind een flesje water mee kunnen geven wanneer het buiten gaat spelen. Zo heeft u er geen omkijken meer naar, en kan uw kind drinken wanneer het dorst heeft. Het zijn maar kleine dingetjes, maar het is toch erg belangrijk.

Zorgen

Stel dat u moet zorgen voor uw beste vriendin, die net in de steek is gelaten door de liefde van haar leven. Sommigen willen hier keer op keer over praten, anderen willen alleen maar huilen en weer anderen willen afleiding. Het is belangrijk dat u uitzoekt wat uw beste vriendin van u wil. Wil ze bijvoorbeeld een rondje gaan wandelen of wil zij een hele doos chocolade leeg eten? Maak vooral geen opmerkingen als: ‘’je bent alleen beter af’’, ‘’hij is een eikel’’ of ‘’je vindt wel weer iemand anders’’, want dat zijn geen opmerkingen die op een dergelijk moment goed vallen. Zorg ervoor dat u voor uw vriendin klaar staat wanneer zij dat nodig heeft. Om het voor uzelf makkelijk te houden, kunt u bijvoorbeeld afspreken met uw vriendin dat u elke avond om 19.00 uur langskomt. Zo weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg betreft de zorg die, vanuit een persoonlijke relatie en vaak onbetaald, geboden wordt aan mensen met een (chronische)ziekte of handicap. Het gaat hier om partners, die voor elkaar zorgen, kinderen die voor hun ouders zorgen, ouders die voor hun kinderen zorgen en vrienden of buren die elkaar helpen. Mantelzorg in Nederland is een bekend begrip. Maar liefst ruim 3,5 miljoen mensen verrichten wekelijk mantelzorg, door voor een ander te zorgen. Meer dan een miljoen daarvan doet dat zelfs meer dan 8 uur per week. Het is vrij gebruikelijk in Nederland dat je voor een ander zorgt. De drempels waar mantelzorgers tegen aan lopen zijn vaak hoe ze dit het beste kunnen combineren met een vaste baan. Ook zorgt de mantelzorg voor hogere kosten welke niet altijd gefinancierd kunnen worden uit bijvoorbeeld de AWBZ.

https://www.vitalisgroep.nl/specialistischebehandelingen