Ace Magazine
Image default
Zorg

Welke soorten fysiotherapie bestaan er tegenwoordig?

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het herstelproces. Letsels kunnen een persoon zowel lichamelijk als emotioneel aantasten. Er zijn verschillende soorten fysiotherapie beschikbaar en afhankelijk van welk deel van het lichaam wordt beïnvloed, kan bepalen welke therapie het beste voor u is. Om te beginnen met een fysiotherapeutisch regime, moet een therapeut uw totale medische geschiedenis evalueren om te bepalen welke therapie eindhoven het beste voor u is.

Meestal zijn mensen die behoefte hebben aan fysiotherapieprogramma’s degenen die een blessure of ziekte hebben opgelopen die te maken hebben met hun spierstelsel. Het programma bevat meestal verschillende technieken om het lichaam terug te brengen naar de manier waarop het eerder was of in ieder geval zo dicht mogelijk bij.

Er zitten veel voordelen aan een fysiotherapie behandeling

Er zijn verschillende voordelen van fysiotherapie. De fysiotherapeut leert u hoe u uw sessies thuis kunt voortzetten door verschillende oefeningen te doen. De therapeut kan u ook helpen bij het versterken van uw spieren om uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

Daarnaast helpt deze vorm van behandeling uw gewrichten te verbeteren met beweging en zult u merken dat u een betere coördinatie heeft. Als u last heeft van spierspasmen, zult u merken dat de frequentie van de spasmen afneemt. We weten allemaal dat fitnessroutines je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit stimuleren.

Orthopedie is een optie

Orthopedie is de meest voorkomende vorm van fysiotherapie. Dit type behandeling houdt in dat u na een operatie deelneemt aan een behandelingsprogramma in het ziekenhuis. Het kan zelfs plaatsvinden in een polikliniek waar u elke week of zelfs dagelijks aanwezig bent als uw dokter denkt dat u het nodig heeft. Orthopedische fysiotherapie richt zich vooral op gebieden als de pezen, de banden, de gewrichten en de botten.

Er zijn drie soorten mensen die over het algemeen in deze categorie vallen: mensen die een sportblessure hebben opgelopen, mensen die onlangs een of andere orthopedische ingreep hebben laten doen of mensen die betrokken waren bij een groot autowrak. Er zijn verschillende soorten methoden die hier worden gebruikt, waaronder warme en koude therapie, massages en bubbelbaden.

Wat meer gespecialiseerde zorg

Een neurologisch therapeut is een gespecialiseerd gebied van de fysiotherapie. Therapeuten op dit gebied moeten een uitgebreide opleiding hebben en beschikken over een uitgebreide kennis van alles wat met neurologie te maken heeft. Patiënten die dit type therapeut zullen zien zijn onder andere degenen die gediagnosticeerd zijn met Alzheimer, multiple sclerose, cerebrale parese en de ziekte van Parkinson.

https://www.cbtfysio.nl/beweging-therapie