Ace Magazine
Image default
Zorg

Hoe ziet een e-learning cursus BHV eruit?

En e-learning cursus BHV houdt in dat een deel van de cursus via een praktijkbijeenkomst en een deel online wordt gegeven. Hierbij gaat het om de theorie. Wanneer een cursist zich aanmeldt voor een e-learning cursus krijgt hij/zij theoriemateriaal opgestuurd die vooraf doorgenomen dient te worden. Het praktische gedeelte van de meeste cursussen kan niet online, dus daarvoor moet de cursist alsnog naar locatie komen voor het praktijkgedeelte.

Voordelen BHV-cursus e-learning

Een e-learning cursus begint steeds populairder te worden. Steeds meer werkgevers geven hun werknemers op voor een e-learning cursus, omdat hier de nodige voordelen aan verbonden zijn.

 Een aantal voordelen van BHV e-learning:

–       Financieel aantrekkelijk

–       Tijdbesparend

–       Plaats- en tijdonafhankelijk

 E-learning cursussen

Vrijwel alle BHV- en EHBO-cursussen die aangeboden worden, kunnen ook als e-learning aangeboden worden. Neem hiervoor contact op met een cursusaanbieder of kijk tussen het cursusaanbod.

 Theorie online

De theorie die de cursist van tevoren opgestuurd krijgt, is meestal een speciaal programma. Per hoofdstuk wordt er een ander onderdeel behandeld en aan het eind wordt elk onderdeel getoetst via een online examen. 

Praktijkbijeenkomst

Als je 24 uur voor aanvang van de praktijkbijeenkomst kan aantonen dat je bent geslaagd voor het theoriegedeelte, dan mag je deelnemen aan de praktijkbijeenkomst. Tijdens deze dag oefen je alle vaardigheden. Brand, ontruimen en eerste hulpverlenen. Tijdens een praktijkbijeenkomst staat het oefenen van de BHV-vaardigheden centraal. De geleerde theorie zal getest worden door middel van deze oefeningen.

Voor wie is een BHV e-learning cursus

Iedereen die BHV’er of EHBO’er wil worden kan in principe deelnemen aan een e-learning cursus volgen. Mocht een e-learning cursus niks voor u zijn, dan bestaat er nog altijd de mogelijkheid om een “gewone” BHV-cursus te volgen.

Duur e-learning cursus

Uiteraard verschilt het per cursus hoelang het duurt. We pakken de BHV basiscursus als voorbeeld. Hierbij duurt het theoriegedeelte 2/3 uur en het praktijkgedeelte +/- 4 uur.