Ace Magazine
Image default
Dieren

Social media in de automotive branche

Social media is in 2020 natuurlijk groter dan ooit en daar kunnen veel branches gebruik van maken en dat geldt ook zeker voor de automotive branche die doormiddel van social media hun verkoop kunnen stimuleren.  Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten om het gebruik van social media te optimaliseren.

Doelgroep

Denk aan je doelgroep, wie is precies je doelgroep en waar bevindt die zich. Het is van belang om op een of andere manier contact te maken met je doelgroep. Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van internet en daarvan maakt 50% gebruik van social media. Daarom biedt social media een kans om je doelgroep te bereiken en deze doelgroep probeert zich te oriënteren via het internet. De consument maakt tegenwoordig gebruik van verschillende kanalen om zich te oriënteren als het gaat om de automotive online branche.

 

Betrouwbaarheid en content

Als het gaat om de betrouwbaarheid kun je als dealer ten eerste onderscheid maken tussen verschillende kopers. De kopers willen een bepaald gevoel hebben en dat is verschillend bij bijvoorbeeld oudere en jonger kopers, maar ook bij lease rijders en echte liefhebbers. Ook spelen recensies hierbij een rol. Tegenwoordig kun je via verschillende kanalen recensies achterlaten over de ervaring bij een bedrijf of een aankoop. Veel koper hechten hier grote waarde aan en daarom is de wens van de klant enorm belangrijk voor die klant zelf, maar ook voor de mogelijk toekomstige klanten. Daarnaast is relevante content leveren aan je doelgroep een doorlopend proces. Je zult als het ware in beeld moeten blijven bij je potentiële klanten door ze af en toe te prikkelen en van jezelf te laten zien.

 

Meer verkoop door automotive social media

Het is duidelijk dat het gebruik van social media geen wonderen zal verrichten, maar het zal zeker de verkoop stimuleren. Door actief te zijn op social media hou je je doelgroep warm en prikkel je de doelgroep wat kan lijden tot een actie naar je account, website of showroom.

 

https://occonline.nl