Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een zijlader?

Voor een bedrijf dat zich bezig houdt met de opslag en het vervoeren van producten, is logistiek een van de belangrijkste factoren. Door de logistiek in orde te hebben, wordt het werkproces stukken verbeterd en makkelijker gemaakt. Een manier om de logistiek te optimaliseren is door gebruik te maken van speciale voertuigen, zoals zijladers. Een zijlader is een soort heftruck waarmee goederen en andere objecten in de lengte vervoerd mee kunnen worden. Bij een normale heftruck bevindt het laadgedeelte zich aan de voorkant van het voertuig, terwijl dit bij een zijlader aan de zijkant zit. Hierdoor is het mogelijk om ook zijdelings producten en goederen af te halen en weg te voeren. Een zijlader is dan ook geschikt om ladingen snel en gemakkelijk te vervoeren in smalle gangen.

Wat kan een zijlader?

Zijladers zijn beschikbaar in verschillende aandrijvingen, zoals elektrisch, diesel en LPG. In binnen verblijven wordt meestal gebruikt gemaakt van de elektrische variant, omdat de andere twee minder gezond zijn om binnen te gebruiken.

Om een zijlader goed te kunnen gebruiken moet er voldoende ruimte beschikbaar zijn om het voertuig te kunnen keren én om de materialen te vervoeren.

Sommige zijlader beschikken daarnaast ook over 360 graden wielen. De wielenstand kan dan binnen een mum van tijd omgezet worden van lengterichting naar dwarsrichting en weer terug. Een voordeel hiervan is meer tijdsbesparing en een hogere effectiviteit en productiviteit. Daarnaast slijten de wielen minder snel dan bij een normale heftruck.

Ook zijn er zijladers die over meerdere extra’s beschikken, zoals ergonomisch ontworpen cabines en het Person Protection System (PPS). Ergonomisch ontworpen cabines zorgen voor optimaal rijderscomfort. Zo kan het werk comfortabel worden uitgevoerd, raakt de bestuurder minder snel vermoeid en zal de productiviteit omhoog gaan. Het Person Protection System kan gevaren signaleren en meteen tot stilstand komen.

Gerelateerde artikelen

Kerstkaarten

Waarom elk bedrijf direct moet starten met zoekmachine marketing

Welke verzekeringen moet ik als zzp’er afsluiten?