Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Thuis je conditie verbeteren met deze fitnessapparaten

Wil je graag je conditie verbeteren, maar ga je liever niet naar buiten om hard te lopen en vertoon je jezelf liever ook niet in de sportschool? Gelukkig is het ook prima mogelijk om thuis aan je conditie te werken. Sterker nog, thuis sporten biedt een hoop aantrekkelijke voordelen. In dit artikel vertel ik je daar meer over en ik vertel je welke apparaten ideaal zijn voor jouw private gym. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Bron: https://www.tunturi.com/nl

De vele voordelen van thuis sporten

Voordat ik je vertel welke fitnessapparaten geschikt zijn om thuis aan je conditie te werken, wil ik het met je hebben over de vele voordelen die komen kijken bij het sporten vanuit huis. Heb je bijvoorbeeld een drukke baan of een hectisch gezinsleven? Dan is het in veel gevallen een stuk prettiger én praktischer om thuis te sporten. Je hoeft het huis niet uit, je hoeft geen rekening te houden met de openingstijden en je kunt sporten wanneer het jou uitkomt. Daarnaast heb je geen last van het weer en hoef je dus niet door de kou of door de regen om te kunnen sporten in de sportschool, maar doe je het lekker warm vanuit huis. Ook hoef je geen rekening te houden met anderen. Kortom, je hoeft je dus niet druk te maken om hoe je eruit ziet en je kunt zo – vanuit je bed – op de hometrainer stappen!

Geschikte cardio-apparaten voor thuis

Oké, to the point. Hieronder drie van de meest geschikte en praktische fitnessapparaten om thuis aan je conditie te werken.

Roeitrainer

Allereerst de roeitrainer. De roeitrainer is met name zo geschikt omdat het een gebruiksvriendelijk apparaat is dat bovendien niet veel ruimte in beslag neemt. Een ander groot voordeel is dat je met behulp van een roeitrainer je hele lichaam aan het werk zet. Dit wordt dan ook wel een full body workout genoemd. Tijdens het roeien op een roeitrainer verbrand je zowel calorieën als vet. Als je op een rustig tempo roei, verbrand je vooral vet en als je op een snel tempo roeit, verbrand je juist veel calorieën!

Meer weten over roeitrainers voor thuis? Bekijk bijvoorbeeld eens de roeitrainer van Tunturi.

Hometrainer

Een van de meest bekende fitnessapparaten is de hometrainer. De hometrainer is, net als de roeitrainer, uiterst geschikt voor thuis omdat dit apparaat compact en gebruiksvriendelijk is. Het nadeel van de hometrainer ten opzichte van de roeitrainer is dat je hiermee niet je volledige lichaam traint, maar toch is het een uiterst geschikt apparaat om thuis mee aan je conditie te werken.

Crosstrainer

Tenslotte is er nog de crosstrainer. Net als de roeitrainer zet je met een crosstrainer je volledige lichaam aan het werk. De meeste crosstrainers nemen wat meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een roeitrainer of een hometrainer, maar veel mensen zwichten bij dit apparaat. Trainen met een crosstrainer wordt door veel mensen beschouwd als een prettige manier om aan de conditie te werken.

 

Gerelateerde artikelen

Re-integratie en Outplacement

Strakke gevelreclame maakt het verschil: de voordelen en mogelijkheden!

Tenderen: wat is een plan van aanpak?