Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Arbeidsdeskundig onderzoek voor zieke werknemer

Ik ben een ondernemer van een goed groeiend bedrijf. En daar horen natuurlijk ook veel medewerkers bij. Maar helaas is er een die wel heel erg vaak ziek is. En dat begint een kostenpost te worden. Hij wordt namelijk doorbetaald. Terwijl er allerlei taken waar hij verantwoordelijk voor is blijven liggen. Als werkgever wil je dat natuurlijk niet! Daarom ben ik mij hierin gaan verdiepen. En zag ik bij het UWV dat je dan verplicht bent om een arbeidsdeskundig onderzoek op te laten stellen door een gecertificeerde arbeidsdeskundige. Dat wist ik niet eens?! Daaruit moet dan uiteindelijk blijken of dat hij in dezelfde functie moet blijven, in een andere functie in hetzelfde bedrijf of op zoek moet naar een andere werkgever.

Arbeidsdeskundigen ADXpert

Ik ben dus op zoek gegaan naar een arbeidsdeskundige die mij hier perfect bij kan helpen. Daarvoor heb ik dan ook navraag gedaan bij een aantal zakenpartners van mij. En zij gaven aan heel goede ervaringen met ADXpert te hebben. Zij zitten namelijk ook nog eens in de regio van Rotterdam! Op de website las ik nog meer heel positieve referenties. Waaronder dat het voor een betaalbare prijs was! En dat allemaal voor een arbeidsdeskundig onderzoek wat je al binnen een aantal werkdagen binnen hebt!

Daarom heb ik dan ook contact met hen opgenomen om te kijken wat zij voor mij kunnen betekenen. Ik werd bijna direct terug gebeld om te overleggen over de situatie. Daarbij gaf ik dus aan dat ik een medewerker heb die, een paar maanden nadat hij een vast contract had gekregen, regelmatig ziek is. En dan niet voor een dag, maar voor een flinke periode. En dat ik daar dan natuurlijk van af wil. Omdat dit zo niet verder gaat werken. Zij zijn dan ook voor mij aan de slag gegaan en kwamen gisteren langs om de gesprekken te beginnen. Met zowel mij als werkgever, als de werknemer waar het om gaat.

Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van het arbeidsdeskundig onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Het beste verhuisbedrijf in Gouda

Zelf je huis verkopen

Strakke gevelreclame maakt het verschil: de voordelen en mogelijkheden!