Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Werkkleding of werkschoenen: wanneer is dit aftrekbaar?

Als onderdeel van een bedrijf waar jij werkzaam bent, is de juiste representatie belangrijk. Natuurlijk verschijn je niet op je werk in knal groene shirt en zwarte joggingbroek, maar schaf je speciale kleding aan die je alleen draagt wanneer je bezig bent met jouw bijbehorende werkzaamheden. Doordat de kosten van het aanschaffen van bijvoorbeeld een werkbroek of werkschoenen met S3 normering onder zakelijke kosten vallen, zijn ze aftrekbaar.

Wat zijn zakelijke kosten?

Elk bedrijf heeft te maken met verschillende kosten die gemaakt moeten worden om het bedrijf soepel te laten functioneren. Volgens de Belastingdienst vallen kosten die direct betrekking hebben tot uitoefeningen voor jouw onderneming, onder zakelijke kosten. Dit kunnen kosten zijn voor bijscholing van personeel, het vergoeden van gemaakte reiskosten of het aanschaffen van de juiste werkkleding. 

Wanneer zij werkschoenen

Als je werkkleding gaat aanschaffen, zijn de kosten aftrekbaar van de winst. Hier komt wel bij kijken dat niet elk kledingstuk valt onder de categorie werkkleding. Daarom is het belangrijk dat je in acht neemt of jouw kleding aan de volgende eisen voldoet.

 

  • Het kledingstuk is uitsluitend (alleen) geschikt om te dragen tijdens het uitvoeren van jouw bijbehorende werkzaamheden zoals een beschermend industriepark dat noodzakelijk is op een industrieterrein. 

  • Het kledingstuk bevat een zichtbaar logo (optioneel) van minimaal 70 cm2 dat verwijst naar de onderneming waar jij werkzaam bent.

  • De aangeschafte schoenen zijn veiligheidsschoenen met een specifieke veiligheidsnormering. Houdt rekening met de gewenste veiligheidsnormering die jij nodig hebt, afhankelijk van de werkomstandigheden waar jij mee te maken hebt. Vaak zijn dit werkschoenen met S3 normering.

Niet zeker van de zaak?

Het is begrijpelijk dat er twijfel kan ontstaan of jouw aangeschafte werkkleding en werkschoenen wordt meegerekend bij de zakelijke kosten. Vraag daarom van tevoren altijd even na aan welke specifieke eisen jouw werkkleding moet voldoen, zodat jij de juiste werkkleding kan kopen zonder het tegenkomen van barrières.  

Werkkleding kosten aftrekbaar

Het draaiende houden van een onderneming gaat gepaard met het maken van cruciale zakelijke kosten. Het aanschaffen van de juiste werkkleding en werkschoenen valt onder deze zakelijke kosten die aftrekbaar zijn. Laat je goed informeren om er zeker van te zijn dat jij over de juiste werkkleding en werkschoenen bezit, waarvan de kosten simpelweg aftrekbaar zijn. Vraag jij je af of werkschoenen aftrekbaar zijn? En in welke gevallen dit geldt? Dan adviseert Arbo Safety Shoes graag op dit gebied.

Gerelateerde artikelen

Wat is purchase to pay en welke software kan mij daarbij helpen?

Zeg dag tegen het kerstpakket en hallo tegen het thuiswerkpakket

Eigen horecazaak beginnen: waar moet je aan denken?