Ace Magazine
Image default
Zakelijk

De belangrijkste voordelen van Third Party Logistics

Third Party Logistics is ook wel bekend onder de afkorting 3PL. Dankzij Third Party Logistics is het mogelijk de operationele logistiek uit te besteden. De diensten die worden aangeboden betreffen onder andere transport, opslag, verzamelen en verpakken en orderverwerking. Denk je erover na om gebruik te maken van de service vaan 3PL? Hieronder vind je alle voordelen. 

Je bespaart geld

Aangezien je door middel van 3PL samenwerkt met meerdere vervoerders, sta je er sterker voor dan als individueel bedrijf. Third Party Logistics partners kunnen onderhandelen over prijzen. En aangezien 3LP ook warehousing voor zijn rekening neemt, hoef je hier niet speciaal een ruimte voor beschikbaar te stellen en er personeel voor aan te nemen. Dit scheelt een hoop geld voor jouw bedrijf. Tevens kan 3LP je helpen bij het optimaliseren van het voorraadniveau van jouw bedrijf, zodat ook op dit gebied geld bespaart.

De logistiek wordt uitgevoerd door een professional

Als je geen ervaring hebt in logistiek, kun je tegen veel moeilijkheden aanlopen. Om hier zelf mee aan de slag te kunnen gaan, moet je veel tijd besteden om de werkzaamheden onder de knie te krijgen. Dit is zonde. Je kunt, zeker als beginner, de logistiek beter uitbesteden aan een professional. Zo kun jij je aandacht richten op andere taken. Bovendien weet je zeker dat je logistiek helemaal in orde is als je deze laat uitvoeren door een professional. 3LP levert een positieve bijdrage aan de functionaliteit van je bedrijf.

Je loopt minder risico

Als je zelf verantwoordelijk bent voor de logistiek van je bedrijf, weet je nooit of alles goed gaat. Het kan zijn dat er vertragingen voorkomen in de verzendingen of dat een transport om een andere reden misgaat. Als je gebruik maakt van de service van 3LP, ben je verzekerd van een alternatief als er iets niet goed gaat bij je transport. 3LP zorgt ervoor dat jouw bestelling zo snel mogelijk wordt uitgevoerd en bij je terechtkomt. Bovendien biedt 3LP nog een extra service: het beschermt je ook nog eens tegen schade of verlies van producten.

 

Overtuigd van een Third Party Logistics partner inschakelen? Neem contact op met 5PLogistics voor meer informatie over onze diensten.

 

Gerelateerde artikelen

Tips om je keuken goed schoon te houden

Number of Global Business (NGB) global digital business launches D90 structural model

Jouw merk, maar dan zichtbaar