Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Tips voor het verzekeren van je Tweedehands auto

Tips voor het verzekeren van je Tweedehands auto !

Het verzekeren van je net nieuw aangeschafte tweedehands auto is verplicht. Je wilt het niet op je geweten hebben dat je schade veroorzaakt en niet verzekert bent. En verder, ruitschade, krasjes op de lak of lichte blikschade? Niemand ontkomt er helaas aan. Dus snel en goed verzekeren je auto. Maar, welke verzekering moet je nu afsluiten en bij welke verzekeraar? Grofweg zijn er drie type autoverzekeringen:

WA Autoverzekering: Iedere auto bezitter is verplicht zijn auto te verzekeren. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en dekt de schade waarvoor de autobezitter aansprakelijk is. Schade aan de eigen auto wordt niet vergoed.

 

WA + Beperkt Casco: Dit is een WA verzekering plus de dekking voor de volgende schade:

  • Schade aan andere personen
  • Schade aan spullen van een ander
  • Ruitschade.
  • Diefstal en inbraak.
  • Brand-, storm- en natuurschade.

 

WA + Volledig Casco (Allrisk): Als WA + Beperkt Casco aangevuld met:

  • Aanrijding en vandalisme

 

Aan Allrisk kunnen door de verzekeraar verschillende eisen worden gesteld. Let hier goed op! Bijvoorbeeld: dure auto’s met een cataloguswaarde van boven de € 70.000 en jonger dan 5 jaar, moeten veelal een auto alarm van een bepaalde klasse hebben om de auto allrisk te kunnen verzekeren.

Het afsluiten van een allrisk verzekering is vaak alleen interessant voor auto’s die jonger zijn dan 7 jaar, waarbij het lastig wordt, in geval van ernstige schade, eenzelfde auto “eventjes” terug te kopen. Bij klassiekers met een bepaalde verkoopwaarde ligt dit weer anders uiteraard.  

Veel verschillen: De voorwaarden per verzekeraar verschillen nogal. Onze ervaring leert allereerst te letten op het eigen risico en vervolgens de hoogte van de dekkingen en als laatste de overige (rand)voorwaarden die in de polis staan. Je kunt namelijk vrij eenvoudig betere voorwaarden krijgen, tegen een lager maandbedrag als je hier wat tijd en moeite insteekt. Ja, je kunt naar vergelijkingssites gaan. Ons advies is zelf na te denken en te begrijpen wat voor een autoverzekering je afsluit.  

Korting: Ook zijn er behoorlijk wat verzekeraars die kortingen geven als je al meerdere verzekeringen hebt lopen bij deze verzekeraar.   Hoge kortingen kun je ook krijgen door aantoonbaar het aantal schadevrije jaren te overhandigen. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting. Ex lease rijders kunnen deze schadevrije jaren opvragen bij de leasemaatschappij(en).   Tip: Vraag eens bij vrienden en collega’s waar zij verzekert zijn en wat hun ervaringen zijn met het afhandelen van schade.

https://www.tweedehandsauto.nl