Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Nederlandse verzekeringsplicht voor u en uw gezin

Bent u tijdelijk werkzaam in Nederland? Dan is een Nederlandse zorgverzekering voor u en uw gezin veelal verplicht, ook als u al een ziektekostenverzekering heeft afgesloten in uw land van herkomst. Een zorgverzekering dient u zelf aan te vragen, echter, in sommige gevallen regelt uw werkgever een ziektekostenverzekering voor u. Heeft uw werkgever via HollandZorg een verzekering afgesloten? Dan kunt u rekenen op een aantrekkelijke premiekorting!

Speciale, tijdelijke zorgverzekering

HollandZorg biedt een speciale zorgverzekering voor buitenlanders die tijdelijk wonen en/of werken in Nederland. De basisverzekering dekt de meest noodzakelijke zorg, zoals een bezoek aan de huisarts of een ziekenhuisopname. Niet alle zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u wel recht hebben op extra vergoedingen? Bijvoorbeeld voor fysiotherapie of tandartskosten? Dan kunt u bij HollandZorg een aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering afsluiten. De informatieve website van HollandZorg geeft u meer informatie over de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Tevens zijn er speciale aanvullende verzekeringen beschikbaar die u via uw werkgever kunt afsluiten bij HollandZorg.

Zorgtoeslag

In Nederland is het mogelijk om een bijdrage, ofwel zorgtoeslag, te ontvangen van de Belastingdienst. Hiermee kunt u een deel van de zorgpremie bekostigen. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.Wellicht heeft u vragen over de zorgtoeslag voor buitenlandse werknemers of wilt u weten of u in aanmerking komt. De website van de Belastingdienst geeft u meer informatie. Voor alle overige vragen omtrent uw zorgverzekering kunt u terecht bij HollandZorg. Wij helpen u graag.

https://www.hollandzorg.com