Ace Magazine
Image default
Woningen

Wat moet u doen als u buitengesloten bent?

Als u zich buiten uw huis of kantoor sluit, moet u zo snel mogelijk weer naar binnen. Geen slotenmaker in de buurt? Als u bent buitengesloten, bestaat het risico dat u geen toegang meer krijgt tot uw woning, tenzij u onmiddellijk actie onderneemt. Er zijn veel verschillende scenario’s waarin u buitengesloten kunt raken. Het kan zijn dat u uw sleutels kwijt bent, dat ze ergens onbereikbaar zijn gevallen, zoals aan de zijkant van het gebouw, of dat ze gewoon zijn afgebroken en de deur niet meer kunnen openen. Wat de reden ook is, als u buitengesloten bent, is het belangrijk om een plan te hebben zodat het niet meer gebeurt! Om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, geven wij u advies over wat u moet doen als u buitengesloten raakt:

Verander de sloten

Dit klinkt misschien extreem, maar als u meerdere sleutels kwijt bent (of ze zijn gestolen), kunt u overwegen de sloten helemaal te vervangen. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen, en als u te veel sleutels kwijt bent, weet u niet zeker wie ze heeft, of wanneer ze ze zullen gebruiken. Het is mogelijk om de sloten zelf te vervangen, maar het is een zeer moeilijke doe-het-zelf klus, dus het is aan te raden om een professional in te huren om het voor je te doen. De kosten voor het vervangen van de sloten hangen af van het aantal sloten dat je nodig hebt, maar reken op ongeveer 500 dollar.

 

Heb een noodsleutel

Als je bang bent om weer buitengesloten te worden, overweeg dan om een noodsleutel te laten maken. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. Als u een vriend of familielid hebt die in de buurt woont, kunt u hem of haar een reservesleutel laten bewaren voor het geval u buitengesloten raakt. U kunt ook een reservesleutel laten maken en deze op een nabijgelegen locatie bewaren. U kunt een reservesleutel laten maken bij elke ijzerhandel. Vraag daar of u een sleutel kunt laten maken voor het geval u buitengesloten raakt – zij kunnen u adviseren over de beste manier om dit te doen. Als u een reservesleutel in de buurt hebt, kunt u die gebruiken om uw huis binnen te komen, en vervolgens een slotenmaker bellen om de sleutel te komen halen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u hem kwijtraakt.

 

Bel een slotenmaker

U kunt een slotenmaker bellen om uw deur te komen openen zodra u zich realiseert dat u bent buitengesloten. Zij kunnen je ook adviseren over de beste manier van handelen. Het is een goed idee om rond te vragen of iemand die je kent eerder een slotenmaker heeft gebruikt, want het kan goedkoper zijn om iemand die je kent in te huren dan een willekeurige slotenmaker. In de meeste gebieden ligt het standaardtarief voor een slotenmaker rond de $50, maar dit kan variëren afhankelijk van waar je woont. Als je buitengesloten bent en iemand nodig hebt om je deur te openen, is het belangrijk om zo snel mogelijk een slotenmaker te bellen. Het is een goed idee om het nummer van een slotenmaker in je telefoon te bewaren voor het geval dat. Als je de slotenmaker belt, wees dan zo specifiek mogelijk over het type slot dat je hebt, zodat ze weten waar ze mee te maken hebben.

 

Gebruik een koord of schoenveter

Als u uw sleutels kwijt bent en u vreest buitengesloten te worden, kunt u een schoenveter of een stuk koord aan uw deur binden en daarmee uw huis binnengaan. Wanneer u uw huis binnengaat, verwijdert u het koord niet – laat het aan de deur hangen als herinnering dat niemand uw huis kan binnenkomen zonder sleutel. Zodra u hebt vastgesteld dat niemand u meer kan buitensluiten, kunt u het touwtje of koordje verwijderen.

 

Conclusie

Het is belangrijk om actie te ondernemen zodra u zich realiseert dat u bent buitengesloten, want hoe langer u het laat liggen, hoe moeilijker het zal zijn om binnen te komen. Als u bent buitengesloten en niet naar binnen kunt, moet u zo snel mogelijk een slotenmaker bellen. Het is belangrijk om een plan te hebben om te voorkomen dat u buitengesloten raakt.