Ace Magazine
Image default
Woningen

Een huis kopen in Hilversum met Van der Helm Makelaars

U bent van plan een huis te gaan kopen in Hilversum. Een uitstekend voornemen natuurlijk echter zijn er wel enkele zaken om rekening mee te houden. Wat is de aankoop prijs van de nieuwe woning en waar is de waarde op gebaseerd. Verkeert de woning in een goede staat en verhoud deze zich tot de prijs van de woning. Is er spraken van erfpacht of koopgrond en welk energielabel heeft de woning en wat houd de kwalificatie ervan in. Om u te helpen zullen wij in dit artikel ingaan op de zaken omtrent de aanschaf van een nieuwe woning.

De verkoop prijs

Een belangrijk punt tijdens de koop van een woning is natuurlijk de aankoop prijs. Het kan zijn dat er in een straat meerdere gelijk ogende huizen te koop staan met toch zeer verschillende prijzen. Soms wekt dit verwarring op, vandaar dat het belangrijk is te kijken waar de prijs op is gebaseerd. De prijs is vaak gebaseerd op het advies van de verkoopmakelaar in Hilversum. Deze makelaar treed op in het belang van de verkoper en bekijkt de kwaliteit van de woning om hier een advies verkoopprijs voor op te stellen. De verkoper zelf bepaald uiteindelijk de verkoopprijs welke over het algemeen in de buurt van het prijsadvies van de verkoopmakelaar zal liggen. 

De aankoop prijs

De aankoop adviesprijs van een woning komt tot stand vaak door een aankoop makelaar. Een goede makelaar welke u kan ondersteunen met de aankoop in Hilversum en omgeving is Van der Helm Makelaars. Deze beoordeeld de woning aan de hand van een checklist om zo een aankoop adviesprijs te bepalen. Tijdens de bepaling kijkt de makelaar naar de status van de woning en onderzoekt deze op gebreken. Het oppervlakte van de woning en eventueel aanwezige tuin alsmede de omliggende faciliteiten in de woonwijk worden ook in overweging genomen. Natuurlijk bent u zelf uiteindlijk verantwoordelijk voor het bedrag dat u over heeft om de woning te kopen. 

Erfpacht of koopgrond

Een belangrijk punt bij de prijsbepaling is de grond waarop de woning zich bevind. Dit kan koopgrond zijn maar ook erfpacht. Koopgrond houd in dat u naast het huis ook de grond koopt. Vaak uit dit zich in een hogere aankoopprijs van de woning dan wanneer er spraken is van een woning welke op erfpacht grond staat. Erfpacht houd in dat u het huis koopt maar de grond waarop het huis staat niet koopt. De erfpacht loopt vaak af na een bepaalde termijn in Nederland is 90 of 99 jaar vrij gangbaar. Het is meestal echter vaak zo dat de pacht al enkele jaren loopt (sinds de bebouwing) waardoor er minder jaren over zijn voor het pachten van de grond. 

Vaak verlengt men na afloop het pacht contract echter kan het ook zo zijn dat de pachter het contract niet verlengt om zo de grond ofwel te verkopen of er zelf een huis op te bouwen. In sommige gevallen betekend dit dat u uw woning zal moeten verlaten. Soms koopt de pachter de woning maar deze is daartoe niet verplicht, hierdoor kan het zijn dat u een woning koopt waar u na het verloop van de pacht niets voor terug krijgt. Om te kijken of er erfpacht van kracht is kan u kijken in het koopcontract maar u kunt deze informatie ook verkrijgen bij het kadaster. Een makelaar kan u ook helpen dit duidelijk te krijgen. Van der Helm Makelaars aangesloten bij de NVM is hier een uitstekende partner voor. Doordat de makelaar aangesloten is bij de NVM de Nederlandse Vereninging van Makelaars bent u zeker van vakkundig advies van een professionele makelaar. 

https://www.vanderhelm.nl/