Ace Magazine
Image default
Woningen

De keuze voor houten jaloezieën op maat.

Wanneer je graag het licht en je privacy wilt regelen in een kamer is het goed om te kiezen voor houten jaloezieën. Jaloezieën zijn geschikt om op en neer te bewegen en daarbij is het mogelijk om de jaloezieën te kanten. Het is dus mogelijk om het licht in de ruimte te regelen. Naast een houten jaloezie is het mogelijk om een aluminium, of kunststof jaloezie te bestellen. Een aluminium jaloezie spreekt voor zich en wordt gemaakt van aluminimum. Een kunststof jaloezie heeft wordt gemaakt van kunststof, maar heeft wel een houtlook. Daarnaast zijn koststof jaloezieën sterk en voordelig. Een kuststof jaloezie is een voordelige oplossing.

Houten jaloezieën zijn te bestellen in de breedte maten 60 tot en met 220 cm. In de hoogte kan er gekozen worden voor 130, 180 en 220 cm hoog. Wens je een andere breedte of hoogte maat dan kan er gekozen worden voor houten jaloezieën op maat.

Houten jaloezieën 25 of 50 mm.

Jaloezieën worden in 2 maten geproduceerd. De lamellen kunnen besteld worden op 25 mm diep of 50 mm diep. De latjes worden door middel van een ladderband of ladderkoord bij elkaar gehouden. De band zorgt voor een persoonlijke stijl en geeft de jaloezie een luxere uitstraling. Ook zorgt een band of koord ervoor dat de gaatjes waar het draad doorloopt afgedekt worden, wat maakt dat hier minder licht door gelaten wordt. Een jaloezie wordt aan de bovenkant afgewerkt met een koof.

 

Meetinstructies voor een houten jaloezie.

Waar dient de jaloezie geplaatst te worden? Zorg ervoor de het oppervlak vlak en waterpas is. Het product moet natuurlijk wel recht komen te hangen, anders gaat dit vroeg of laat storen. Ook moet de ondergrond het product goed kunnen dragen. En je rekening te houden met klinken en handvaten. Een klink of handvat kan de weg naar beneden voor een jaloezie belemmeren. Wanneer een klink of handvat aanwezig is kan er gekozen worden voor een montage op de dag. Bij een montage op de dag komt de jaloezie iets naar voren. Bij deze montagewijze wordt de jaloezie bij zijn weg naar beneden niet belemmerd.

Houten jaloezie op maat in- of op de dag monteren?

Bij het meten en bestellen kan er gekozen worden voor op de dag, en in de dag. Bij een in de dag montage komt het product tussen twee muren of kozijnen te hangen. Bij een in de dag montage worden altijd plafondsteunen meegeleverd voor de juiste bevestiging. Bij in de dag meet je de bovenkant van het kozijn, in het midden en onderaan. Noteer de kleinst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Zo past het product altijd.

Bij een op de dag montage wordt het product voor een kozijn geplaatst. Bij op de dag montage worden wandsteunen meegeleverd. Ook hier wordt boven, midden en onderaan gemeten. Kies hier voor de breedste/grootst gemeten maat. Dit zal ook de bestelmaat zijn.

Raamdecoratie.com is mijn favoriet. Bij dit bedrijf heb ik eerder een bestelling geplaats. Toen ging het om houten jaloezieën op maat en andere raambekleding. Het bestelproces verliep snel en de website was overzichtelijk. Het is mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Dit hielp om de goede keuze te maken. Na de bestelling werden de producten goed verpakt en gratis thuis geleverd.

https://www.raamdecoratie.com/jaloezieen/houten-jaloezieen/maatwerk/