Ace Magazine
Image default
Dieren

top 10 kenmerken van de Labrador Retriever

Elk hondenras heeft bepaalde kenmerken waardoor ze zich onderscheiden van andere rassen. Hieronder 10 specifieke kenmerken van de Labrador.

1. Vriendelijkheid

Waarschijnlijk het meest vriendelijk ras dat bestaat. Labradors houden van alles en iedereen. Hun staart stopt niet met kwispelen en zelfs mensen die niets met Labradors hebben, vinden het geweldig. Hun liefhebbende instelling maakt deze hond populair als hulphond en als therapiehond.

2. Speels

Labradors houden ervan om te spelen.Ze vinden het leuk om uren achter elkaar een tennisbal te halen. Ze houden ook van spelletjes waarbij ze mentaal worden uitgedaagd. Er zijn veel interactieve spelletjes en speeltjes te krijgen die dit doen.

3. Labradors houden van eten

De meerderheid van de Labradors eet zo’n beetje alles. Dit keert zich vaak tegen hen. Het gebeurt vaak dat ze iets eten dat schadelijk voor hen is.

4. Energiek

Labradors hebben enorm veel energie en veel beweging en oefening is vital voor hun fysieke en geestelijjke gezondheid. Zonder genoeg beweging hebben Labradors de neiging om aan te komen en dit kan weer leiden tot een reeks van gezondheidsproblemen. Als uw hond genoeg beweging krijgt, dan krijgt u dat ook, een win-win situatie dus.

5. Ze verliezen haar…..veel!

Een huis zonder hondenhaar is bijna niet voor te stellen Labradors staan bekend om hun haaruitval. Er is gelukkig veel op de markt om dit in toom te houden.

6. Ze worden nooit volwassen

Zes weken, zes jaar of 16 jaar oud, Labradors leven ronduit, doen gek en genieten van hun leventje!

7. Intelligent

Ok, een Labrador kan misschien een beetje dom overkomen soms, maar ze zijn ook erg intelligent. In werkelijkheid behoren ze tot de top 10 meest intelligente honderassen.

8. Zeer trainbaar

Labradors zijn ongelooflijk gretig om te plezieren en dit maakt ze zeer trainbaar. Ze reageren erg goed op beloning gebaseerde training en zijn snelle leerlingen.

9. Geweldige maatjes

Labradors zijn geweldige maatjes. Ze hebben altijd zin om te spelen, om te lopen of zomaar een beetje rondhangen en niks doen. Zo lang ze eten, beweging en uw liefde krijgen, zijn ze gelukkig.

10. Labradors de meeste grappige staart er wereld

Die klassieke otterstaart stopt zelden met kwispelen en kan een salontafel zo leeg slaan.

Wilt u meer weten over een labrador opvoeden? Bezoek dan onze website

http://labradoropvoeden.nl