Acemag

Wil je een Hypotheek in Gorinchem aflossen?

Huiseigenaren lossen massaal af op hun hypotheekschuld, blijkt uit recent onderzoek van het CBS. Vooral in het najaar is extra aflossen op de hypotheekschuld populair. Het geld waarmee je aflost staat dan op 1 januari niet meer op je bankrekening en telt zo niet meer mee voor de belasting in box 3. Mooi meegenomen.  Waar moet je op letten bij extra aflossen van hypotheekadvies Gorinchem?

Eenmaal afgelost blijft afgelost

Je kunt een aflossing op je hypotheek advies Gorinchem niet terugdraaien. Bekijk daarom eerst of je het geld wel permanent kunt missen.  Door extra af te lossen verlaag je de hypotheekschuld en worden je maandlasten (een beetje) lager. Hoeveel lager is afhankelijk van wat je stort, de hypotheekvorm, de hoogte van de schuld en het rentepercentage. Door het extra aflossen op je hypotheekadvies Gorinchem ontvang je minder belastinggeld terug. Krijg je elke maand een voorlopige teruggave? Voorkom dat je teveel terugkrijgt en dit later moet terugbetalen. Bereken dus van te voren goed wat je normaal krijgt en wat je zou krijgen als je extra zou aflossen. Moet je daarna gaan terugbetalen is het misschien zinvoller om het jaar erna meer af te lossen op de hypotheekadvies Gorinchem. Ook kan de hypotheekrente misschien veranderen. Omdat je hebt afgelost, kan je hypotheekrente misschien naar beneden. Steeds meer geldverstrekkers verlagen automatisch tussentijds de rente als je daarvoor in aanmerking komt. Het kan dus zinvol zijn om extra af te lossen op de hypotheek Gorinchem.

Voordelig voor de belastingdienst

Daarnaast is het ook belastingtechnisch voordelig omdat met een lage rent spaargeld niets oplevert. Hier betaal je wel belasting over. Heb je veel spaargeld? Dan is misschien wel een goed idee is om de hypotheekadvies Gorinchem te verlagen met een deel van je spaargeld. De voordelen van het inzetten van jouw spaarcenten om een aflossing te doen een lagere hypotheek Gorinchem waardoor je minder rente betaalt. Ook heb je een lager spaarsaldo waardoor je minder belasting betaalt.