Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de kenmerken van een chique interieur?

Een luxueus interieur, daar zal niet iedereen voor kiezen. Vaak zal dit komen door dat het budget daar niet toereikend voor is. Maar veel mensen denken bij een chique interieur vaak aan het 17e eeuwse interieur van een paleis. Dit is alles behalve waar. Natuurlijk kunt u het zo chique en luxe maken als u wilt, maar chique is veel meer dan wonen als een koning in een paleis. Chique hoeft niet klassiek te zijn, het kan ook modern en strak zijn. Wel is het zo dat een luxueus interieur staat voor kwaliteit. Meubels van de rommelmarkt of kringloop, tenzij het echt antiek is, horen hier meestal niet thuis. 

 

Wat is een chique interieur?

Nu de mythe is doorbroken dat een chique interieurstijl enkel in paleizen en grote landhuizen thuishoort kunt u misschien ook zelf overwegen om aan een exclusief interieur te denken. Dit interieur kan namelijk ook gewoon in een rijtjeshuis of appartement toegepast worden.

Het basisbeginsel van dit interieur is dat alles wat u gebruikt, van vloer tot meubels, van hoogwaardige materialen is en van de allerhoogste kwaliteit. Dit heeft nog niets met de stijl van uw inrichting te maken, maar gaat enkel over de kwaliteit van het materiaal. U moet daarbij denken aan een massief houten vloer of een gietvloer en hoge kwaliteit meubelen. De wanden worden stijlvol afgewerkt met een hoge kwaliteit behang of een goede verf. Ook de accessoires in uw ruimte zijn stijlvol, zoals een sculptuur, een mooi schilderij of mooie kandelaars. Alle kenmerken zijn in een luxe interieur aanwezig voor stijlvol wonen. 

 

Welke stijl heeft een luxe interieur?

Een luxe interieurstijl is niet perse een klassiek of een modern interieur. Dit bepaalt u zelf. Belangrijk is alleen dat u in beeld houdt dat er hoogwaardige materialen worden gebruikt van uitmuntende kwaliteit.

 

Een landelijk interieur komt het dichtste bij de sfeer van een landelijke woning of woonboerderij. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout en warme kleuren. Accessoires zoals lampen zijn afgewerkt in brons of messing.

 

Een klassiek interieur komt misschien wel het dichtste bij een landhuis of paleis. Daarbij hoeft u niet altijd van echt antiek gebruik te maken. Er zijn ook moderne meubels met een klassieke look die hier prima zullen staan. Symmetrie is voor een interieur met klasse, zoals een klassiek interieur het belangrijkste.

 

Ook een modern interieur kan een chique interieur zijn. Een modern designinterieur is een interieur dat mag opvallen en waar u perfect alle nieuwste technische mogelijkheden naar voren kunt laten komen.

Check ook onze interessante pagina’s.

https://www.luxeinterieur.be/