Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Creëer sfeer en gezelligheid in huis met kruiklampen

Bent u op zoek naar bijzondere lampen? Dan is er voor vrijwel elk interieur een keur aan bijzondere of opvallende lampen te vinden. Elke vorm is tegenwoordig mogelijk en voor elk budget. Of u nu een moderne lamp zoekt, een klassieke lamp of een te gekke hysterische lamp, tal van ontwerpers houden zich vandaag de dag bezig met het ontwerpen van lampen. Toch hoeft het niet altijd extreem te zijn als u toch een opvallende lamp wilt. Zeker niet als u een landelijk interieur heeft, waar naast warmte en gezelligheid, ook soberheid een belangrijk onderdeel is. Wat dacht u bijvoorbeeld van de zeer fraaie kruiklampen?

Wat zijn kruiklampen?

De naam zegt het al, een kruiklamp is een vaaslamp in keramiek. Kent u de stenen kruiken uit de oude Griekse en Romeinse tijden? Dit zijn tijdloze kruiken, waarvan de vormgeving ook vandaag nog in uw interieur past. Een lamp in aardewerk past ook nog eens perfect in een landelijk interieur. Ze passen immers uitstekend bij sfeer hanglampen met kaarsen , lantaarn hanglampen of cilinder lampen. U kunt kruiklampen op verschillende manieren toepassen in uw interieur. U kunt bijvoorbeeld de lamp in een hoek op de grond zetten waar hij dient als een schemerlamp in keramiek. Maar een keramische tafellamp zal ook prachtig staan. U heeft altijd wel een tafeltje of een kastje aan de muur, waar een stenen tafellamp op past als blikvanger in uw woonkamer. De lampenkap is een belangrijk onderdeel van een kruiklamp. De lampenkap bepaald onder andere hoeveel licht u de ruimte inlaat en het totale design van een kruiklamp.

 

Welke kruiklampen passen het beste in uw interieur?

Dat een kruiklamp een echte landelijke tafellamp kan zijn is wel duidelijk. Hiervoor kiest u een tafellamp in keramiek in een wat kleinere afmeting. Maar een kruiklamp kan ook perfect dienen als een staande lamp. Beeld u eens in wat een kruiklamp van 120 centimeter in uw woonkamer doet? Een grote kruik van keramiek in een hoek is een enorme aanwinst voor uw interieur. Daarbij bepaalt uw keuze voor het soort lampenkap of u enkel sfeerverlichting wilt of ook functionele verlichting. De lampenkappen zijn overigens ook in diverse kleurstellingen te verkrijgen die allen aansluiten op een landelijk interieur. Beige of bruin voor de klassieke interieurstijl of mooi zwart voor de moderne stijl. Welk soort kruiklamp ook het beste in uw interieur past, een blikvanger zal het zeker zijn.

 

https://www.feluce.be/binnenverlichting/landelijke-tafellampen/kruiklampen/