Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Hoe kiest u de juiste hanglamp die past in uw interieur?

Hoe kiest u eigenlijk net die ene hanglamp die perfect in uw interieur past? Misschien dat u een lampenwinkel binnenloopt en direct de juiste hanglamp ziet hangen, maar de meesten zal dit niet overkomen. Het belangrijkste is dat het design, de vorm en het type verlichting dat de hanglamp uitstraalt naadloos aansluit bij uw interieur. Hanglampen zijn er tegenwoordig niet alleen maar voor om verlichting te geven. Ze zijn ook gewoon onderdeel van het interieur. Een hanglamp, kan zelfs uw interieur maken of breken. Ook al heeft u een fraai interieur, als er een foute hanglamp hangt, dan doet dit zeker afbreuk aan uw interieur. 

Waar op letten bij het kiezen van hanglampen?

Het eerste waar u rekening mee moet houden is uw interieurstijl. Heeft u expliciet voor een bepaalde interieurstijl gekozen dan kiest u hanglampen die daar goed bijpassen. In een modern interieur zijn dat dus moderne hanglampen of design hanglampen. Maar veel mensen hebben niet eens een bepaalde interieurstijl. Zij hebben door de jaren heen allerlei meubels en objecten gekocht die zij mooi vonden, maar het totaalbeeld heeft geen specifieke interieurstijl. In dat geval let u vooral op welke materialen er in uw interieur verwerkt zijn. Heeft u bijvoorbeeld veel houten meubels, dan neigt u misschien naar een landelijk interieur. U heeft dan een ruime keuze in verschillende landelijke hanglampen.

 

Overigens kunt u ook een hanglamp kiezen die in verschillende interieurs past. Klassieke hanglampen bijvoorbeeld horen thuis in een klassiek interieur. Maar als u een modern interieur heeft, dan zal een klassieke hanglamp daar misschien ook wel in passen. De klassieke hanglamp heeft dan de charme dat het de ruimte een bepaald karakter geeft. Het is een gewaagde keuze, maar geeft wel aan dat u ruimdenkend bent. Heeft u in uw klassieke interieur genoeg van uw lusters en wilt u eens iets anders? Vraagt u zich dan eens af of vintage hanglampen bij uw interieur passen. U ziet dat de keuze voor een hanglamp soms best lef vereist, maar wel verrassende uitkomsten kan krijgen. 

 

Welk soort verlichting?

Belangrijk bij uw keuze is ook dat u ook bepaald aan welk soort verlichting u behoefte heeft. Heeft u functionele verlichting nodig? Dan zal dit een hanglamp moeten zijn die open is, zoals pendellampen. Zoekt u juist een hanglamp die ook sfeerverlichting moet brengen? Dan is een hanglamp met gesloten kap, zoals een bol hanglamp heel geschikt. En uiteraard, kiest u nooit voor een hanglamp, enkel omdat deze in uw interieur past. Als u een moderne lamp mooi vindt in uw landelijke of klassieke interieurstijl, dan kan dit zelfs heel verrassend uitpakken. Kijk tenslotte ook naar de vorm. Kies voor vierkante hanglampen of koepellampen indien u de lamp boven een vierkante of ronde eettafel wil hangen.

https://www.myplanetled.com/nl/binnenverlichting/hanglampen/