Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Houten vloer op vloerverwarming kan!

Houten vloer op vloerverwarming is uitstekend mogelijk. Tegenwoordig is vloerverwarming niet meer weg te denken in nieuwbouwwoningen. Het is een duurzame en comfortabele keuze voor verwarming. En het wordt nog comfortabeler wanneer je een houten vloer op vloerverwarming legt. 

Voordelen houten vloer op vloerverwarming

Vloerverwarming kent een aantal voordelen. Ten eerste is het natuurlijk mogelijk om een houten vloer op vloerverwarming te leggen. Verder wordt de warmte in tegenstelling tot radioteren gelijkmatig verdeeld door de ruimte. Geen last meer van koude hoekjes of tocht. Een ander bijkomend voordeel is dat vloerverwarming een comfortabele en snelle warmte geeft, ook in combinatie met houten vloeren. En bovendien is het een onzichtbare verwarming, dus geen lelijke radiatoren meer in huis. Wil je een goedkopere energierekening? Dan is vloerverwarming ook een perfecte keuze. De opstooktemperatuur is erg laag in tegenstelling tot radioteren. Dus dat betekent een goedkopere energierekening. En er is nog meer voordeel wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor stof. Stofdeeltjes stijgen met de warmte bij het gebruik van radiotoren de ruimte in. Daar heb je met vloerverwarming geen last van. Vloerverwarming met een houten vloer combineren geeft dus behoorlijk wat voordelen.  

Ook visgraat houten vloeren op vloerverwarming kan

Er zijn behoorlijk wat mogelijkheden in houten vloeren. Maar denk je dat de keuze beperkt is wanneer je een houten vloer op vloerverwarming wil? In tegendeel zelfs. Vrijwel alle kleurtinten en afwerkingen zijn beschikbaar in parketvloeren die te combineren zijn met vloerverwarming. Een prachtige visgraat parketvloer op het oog? Deze zijn er in verschillende maten van extra smal en kort tot de tegenwoordige hippe brede en lange vloerdelen. En, deze visgraat parketvloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming. Net zoals de smalle en extra brede houten vloerdelen. 

Parketvloeren op vloerverwarming? Ook verkrijgbaar in Utrecht 

Een nieuwbouwwoning gekocht in Utrecht? Of heb je een prachtig souterrain aan de grachten in de binnenstad van Utrecht? Of een vrijstaande luxe villa in de buitenwijken van Utrecht? En ga je verbouwen? Dan ben je wellicht ook de mogelijkheden voor parketvloeren ofwel houten vloeren het bekijken. Houdt dan in je achterhoofd dat parketvloeren, ook in omgeving Utrecht, prima te combineren zijn met vloerverwarming. Dat wordt dus eindeloos genieten van je houten vloer op vloerverwarming, ook in Utrecht.