Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Drie tips bij het kopen van tl verlichting

Bij het kopen van LED tl verlichting komt meer kijken dan alleen de lamp. Zo moet je namelijk ook een passend armatuur bij de lamp kopen. Bij een lamp van 120 cm moet ook een LED armatuur 120 cm komen. Je kunt ook je oude armaturen gebruiken, maar dit kan de levensduur van de lamp aantasten en het energieverbruik verhogen. Om je een handje te helpen met het kopen van LED tl verlichting lees je in dit artikel alvast drie tips om je op weg te helpen.

1. Koop nieuwe armaturen

Het is verstandig om bij een nieuwe soort lamp zoals de LED tl buis ook nieuwe armaturen te kopen. Dit kan namelijk het aantal branduren van je nieuwe lampen veranderen. Om er zeker van te zijn dat je alles uit je zuinige lampen haalt kun je dus het beste nieuwe armaturen plaatsen. De armaturen van Lightexpert zijn goedkoop en gemakkelijk zelf te installeren. Op de website vind je het volledige aanbod en meer informatie over de lampen en bijbehorende armaturen.

2. Weet welke armatuur je nodig hebt

Naast het formaat komen armaturen in nog veel meer soorten. Sommigen zijn enkel geschikt voor binnengebruik en anderen zijn beter voor buitengebruik vanwege bescherming tegen water en stof. Weet dus van tevoren waar je de armatuur wilt gebruiken en koop de juiste armaturen.

3. Let goed op het wattage en de lichtkleur

Het wattage van tl verlichting verschilt, zoals bij alle lampen. Let hier goed op. Het is namelijk niet handig om een laag wattage te gebruiken in een grote ruimte waar veel licht nodig is. Via de verkoopwijzer van Lightexpert vind je meer informatie over lampen en armaturen en welke je het beste kunt kopen. Ga dus snel naar de website voor meer informatie.