Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Bouten en Moeren – Bouworder.nl

Bouten en moeren gebruiken voor uw klus? Vindt ze bij bouworder!

 

Heeft u bouten en moeren nodig voor uw klus of bent u op zoek naar bouten en moeren? Dan kunt u deze makkelijk vinden bij bouworder. U kan bij bouworder verschillende soorten bouten en moeren vinden. Voor elke klus is er wel een geschikte bout en moer te vinden. 

 

Wat zijn bouten?

Een bout is natuurlijk wat anders dan een schroef al lijken ze wel een klein beetje op elkaar. Een bout is ook een ronde staaf van metaal of een ander soort materiaal die daar ook geschikt voor is. Op de bout zit een schroefdraad en aan het eind van de bout zit een kop. Een bout wordt eigenlijk altijd in combinatie met een moer gebruikt, want op deze manier kunnen de materialen met elkaar verbonden worden.

 

Wat is een moer?

Een moer en een bout worden eigenlijk altijd samen gebruikt, want deze heeft u beide nodig om materialen aan elkaar te verbinden. Een moer is dan ook een metalen ring, die zeshoekig is of vierkant. De moer heeft aan de binnenkant een schroefdraad zitten, zodat deze op de bout gedraaid kan worden. Wanneer de bout door de voorwerpen wordt gehaald en aan het eind de moer wordt vastgedraaid, zijn de materialen aan elkaar verbonden.

 

Moeren zijn er niet alleen in metaal, maar moeren zijn er ook van hout of kunststof. Maar de meest voorkomende moer is toch wel van metaal.

 

Waar gebruikt u bouten en moeren voor

Wanneer u graag materialen stevig aan elkaar wilt maken, kunt u gebruik maken van een bout. 

 

Wanneer u de bout gaat bevestigen, boort u van te voren een gat. Wanneer u een gat in de materialen hebt geboord, kan de bout door beide materialen heen om ze te verbinden. Wanneer de bout door beide materialen zit, kan de moer aan het einde worden vastgedraaid. 

 

Verschillende soorten bouten en moeren

Uiteraard zijn er ook verschillende soorten bouten en moeren, net zoals bij schroeven. Zo is er voor elk soort materiaal wel weer een verschillende bout en moer beschikbaar. Het is daarom van belang dat u van te voren goed weet, welke materialen u aan elkaar wilt bevestigen. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste bouten en moeren thuis gestuurd krijgt.

 

 

 

https://www.bouworder.nl/bouten-en-moeren/