Ace Magazine
Image default
Verbouwen

Wat kun je met een bouwstofzuiger?

Een stofzuiger die alles kan opzuigen noemt men ook wel een alleszuiger, maar wat zijn de verschillen met een normale huis-tuin-en-keuken stofzuiger en wat kun je allemaal met zo’n stofzuiger?

Werking bouwstofzuiger

Een alleszuiger oftewel een bouwstofzuiger is een krachtige stofzuiger die in tegenstelling tot een normale stofzuiger in de meeste gevallen beschikt over een M-klasse filter. Deze filters zijn wettelijk voorgeschreven en daar dient een bouwstofzuiger minimaal aan te voldoen. Daarnaast is een alleszuiger voorzien van een eigen filterreinigingsysteem en een stopcontact met inschakelautomaat voor het aansluiten van extern gereedschap. 

De verschillen met een normale stofzuiger zijn reeds bij je bekend, maar wat kun je nu eigenlijk allemaal met zo’n industriële stofzuiger?

In principe kun je er alles mee opzuigen, reinigen en schoonmaken. Zeker voor werkplaatsen, schoolgemeenschappen en industrie is de bouwstofzuiger een enorme uitkomst. Het fijnste bouwstof, houtsnippers of andere vormen van afval zijn voor een bouwstofzuiger geen enkel probleem. Enkele topmerken op het gebied van deze alleszuigers zijn onder andere; Mannesmann, Beta en Karcher. Vooral dit laatst genoemde merk is koploper op het gebied van deze bijzondere stofzuigers. 

Zo heeft Karcher enige tijd geleden de WD3 alleszuiger op de markt gebracht die uitermate geschikt is voor het opzuigen van zowel nat als droog vuil. Het mooie aan dit model is dat je de filter niet hoeft te vervangen tijdens het opzuigen van nat of droog vuil. Het kan beide. Uiteraard komt de WD3 met een eigen filtersysteem en eigen stofzuigerzak die je ook kunt vervangen en los als accessoire kunt bestellen.