Ace Magazine
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

Vakantie in Turkije

De maanden juni, juli en augustus zijn dé maanden om op zomervakantie te gaan. Het is dan tijd om het regenachtige Nederland achter je te laten en te genieten van de zon, zee en strand in het buitenland. Jaarlijks brengen duizenden Nederlanders en Belgen hun zomervakantie door in landen zoals Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Griekenland en Turkije. Met name Turkije is de afgelopen paar jaren steeds populairder geworden. Het land heeft in de zomermaanden een aangenaam klimaat, de mensen zijn gastvrij en vriendelijk en niet geheel onbelangrijk: goedkoop.

Op reis naar Turkije

Afgezien van het feit dat Turkije (deels) in Europa ligt, is het niet bepaald om de hoek. De afstand tussen Turkije en Nederland is ongeveer 3000 kilometer. Vanwege deze afstand, kiezen mensen er eerder voor om met het vliegtuig naar Turkije te gaan. Uiteraard kunt u met de auto, trein of boot gaan, maar dit weegt vaak niet op tegen een vliegreis. Het vliegen naar Turkije duurt ongeveer 3 uur en bovendien is dit vaak de goedkoopste optie. Een vliegticket is afhankelijk van uw bestemming, tussen de 100 en 350 euro. Reizigers zijn vaak het goedkoopste uit wanneer zij een all-inclusive reis boeken.

Voorbereidingen voor Turkije

Turkije is (nog) geen lid van Europese Unie. Dit betekent dat er andere wetten en regels gelden ten opzichte van Nederland. Zo heeft u bijvoorbeeld een visum nodig. U kunt overigens reizen met zowel uw paspoort als uw ID-kaart. Verder zijn er geen inentingen verplicht wanneer u reist naar Turkije.

Aanvragen visum voor Turkije

Zoals eerder vermeld, is het aanvragen van een visum voor Turkije noodzakelijk.
Het aanvragen van een visum kon voorheen gewoon op het vliegveld. U kreeg toen een sticker in uw paspoort met een stempel bij het binnentreden van Turkije. Tegenwoordig is het verplicht om uw visum online aan te vragen. Het aanvragen van een visum Turkije kan in drie eenvoudige stappen.

Stap 1. Om te beginnen is het belangrijk dat uw paspoort of ID-kaart nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije. Bij het aanvragen van uw visum moet u al uw gegevens invullen zoals deze staan vermeld in uw paspoort of ID-kaart. Voordat u uw persoonsgegevens invult, vult u de aankomstdatum in. De datum die u invoert is meteen de datum waarop uw visum geldig is. Het is dus belangrijk dat u de correcte datum invult. Vervolgens vult u uw voornamen, achternaam, geboorteplaats, geboortedatum en adres in.

Stap 2. Indien u alle velden heeft ingevuld, kunt u de aanvraag controleren. Let op of er geen typ of spelfouten in uw aanvraag staan. Na het controleren van uw aanvraag, kunt u verder naar de betaling.

Stap 3. Bij het afrekenen van uw visum heeft u – afhankelijk van de visumaanbieder – de mogelijkheid om te betalen via iDeal of Mister Cash. Wanneer u heeft betaald, ontvangt u het visum binnen 24 uur in uw mailbox.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen