Ace Magazine
Image default
Vakantie

Veilig Bulgarije

Tips voor een veilig bezoek aan Sunny Beach.

Sunny Beach is de plaats om te ontspannen en plezier te hebben, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn een aantal waarschuwingen en gevaren waar je bewust van moet zijn, want Sunny Beach is niet het soort plaats waar je ’s nachts alleen kan rond lopen. Vermijd geldwisselaars en illegale Taxi’s. Als je niks van de valuta wisselkoers weet, zullen de kassiers je bedriegen, het is daarom belangrijk om je geld om te zetten door gebruik te maken van een echte bank. Hetzelfde advies geldt voor taxi service. Taxi’s zijn de duurste ritten die je kunt vinden in Sunny Beach. Ze zoeken naar een makkelijk doelwit en zullen je vaak meer laten betalen.

Vermijd ATM en PIN diefstallen. Mensen kunnen gemakkelijk je pincode stelen, dus verschuil altijd het intoetsen van je PIN-informatie wanneer je een geldautomaat bezoekt. Zorg ervoor dat niemand op de loer ligt en kijk eerst rond en over je schouder. Verder kan je gemakkelijk je geld verliezen aan zakkenrollers. De meeste groepen zakkenrollers bestaan ​​uit vrouwen en ten minste drie of meer kinderen. De zakkenrollers zijn meestal te vinden op de boulevard, in de buurt van het Kuban hotel, dicht bij de belangrijkste pier, en op het Centraal Alley van Sunny Beach. De zakkenrollers zijn goed gekleed en mengen zich gemakkelijk in met toeristen.

Wees ook op je hoede voor zakken rollers die zich vaak ophouden in de buurt van de bussen in Nessebar. Ze staan ​​bekend om geld te stelen van toeristen door ze te zakkenrollen. Deze dieven lopen meestal vast in de deur van de bussen, waardoor mensen lang genoeg stil blijven om hun portemonnee te stelen. Er zijn ook vrouwen die naar je toe komen en zichzelf aanbieden in ruil voor geld. Hier moet je echt voorzichtig mee zijn, want ze kunnen voor je het weet je geld stelen.

Klik hier voor meer info over het reisadvies!

 

http://www.veiligbulgarije.nl