Ace Magazine
Image default
Vakantie

Een overzicht van de parkeermogelijkheden rondom luchthavens

Wanneer je frequent op reis gaat dan zal je er snel genoeg achter komen dat er enorm veel parkeermogelijkheden rondom luchthavens zijn. Ook bij kleinere luchthavens als Eindhoven Airport en Rotterdam Airport is er een ruim parkeeraanbod. Hierdoor lijkt het wellicht moeilijk een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden, gelukkig is dat niet zo!

Allereerst zijn de parkeermogelijkheden onder te verdelen in officiële parkeerplaatsen, die in het beheer zijn van de luchthaven zelf, en daarnaast extern gelegen parkeeraanbieders die in het beheer van ondernemers zijn. Het gros van de officiële parkeerplaatsen bevinden zich op loopafstand direct bij de luchthaven. Ook bieden de meeste officiële luchthaven parkings ook valet- en shuttleservices aan. Het gros van de extern gelegen parkeeraanbieders bieden shuttle en valetservices aan.

Tegenwoordig bestaan er tal van online vergelijkings- en boekingsplatformen, dus ook voor het parkeren rondom vliegvelden. Hier kan je eenvoudig het beschikbare aanbod vergelijken en vaak ook direct reserveren. Voor we hier dieper op ingaan vertellen we eerst wat meer over het parkeren zelf.

Meer informatie over de parkeervormen

Zoals gezegd zijn er drie parkeervormen te onderscheiden. Shuttle parkeren is de meest gebruikelijke en voordelige vorm van parkeren. Het werkt zeer eenvoudig. Je rijdt namelijk direct naar de gekozen parkeerplaats en hier parkeer je de auto. Vervolgens wordt je met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst weer opgehaald. Deze manier van parkeren is wat tijdsintensiever en daarom voordeliger dan de andere parkeervormen.

Valet parkeren is een zeer eenvoudige parkeervorm en kent minimaal tijdsverlies. Je rijdt namelijk direct naar de luchthaven en overhandigt je auto hier aan een chauffeur. Vaak is er bij de vertrekhallen een zone waar de valet parkings actief zijn. De chauffeur parkeert de auto naar deze eerst geïnspecteerd te hebben en brengt deze bij terugkomst ook weer terug naar de luchthaven.

De parkerevorm parkeren op loopafstand spreekt voor zich. Je parkeert de auto op een parkeerplaats rondom de luchthaven en kan vanuit hier te voet naar de luchthaven. Bij online reservering betreed je het terrein middels kentekenherkenning. Mocht je geen reservering hebben dan trek je een kaartje en betaal je de kosten bij terugkomst.

U kunt eenvoudig reserveren en gegarandeerd besparen

Door de variëteit aan mogelijkheden zijn er ook veel verschillen in de tarieven. Bij sommige officiële parkeerplaatsen betaal je meer dan € 200 voor 8 dagen parkeren tijdens het hoogseizoen waar dit bij extern gelegen parkeeraanbieder al voor € 50 kan.

Daarom wordt het aangeraden van tevoren het aanbod te vergelijken en ook online te reserveren. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt en dat je gegarandeerd voorzien bent van een parkeerplaats. Bij boekingsplatform Vliegen en Parkeren heb je al binnen enkele minuten een parkeerplaats gereserveerd. Zoek je naar bijvoorbeeld een Rotterdam Airport parking? Selecteer dan Rotterdam Airport, selecteer je reisdata en aankomsttijden en het beschikbare aanbod wordt direct getoond. Dit aanbod is eenvoudig te vergelijken en je gewenste parking kan direct gereserveerd worden. Na het maken van een reservering ontvang je een bevestiging via de mail waarop alles over het parkeren staat uitgelegd. Bezoek eens de website van Vliegen en Parkeren en kom erachter hoeveel jij kan besparen.

https://www.vliegenenparkeren.nl/parkeren-rotterdam-airport.html