Ace Magazine
Image default
Rechten

Bij welke situaties een erfrecht advocaat inschakelen

Een erfrecht advocaat inschakelen kan in veel situaties uitkomst bieden. Helaas ontstaan er rondom de nalatenschap regelmatig vervelende conflicten. Zo wordt er soms een onverwachte claim gelegd op een erfenis, ontstaat er discussie over de correctie verdeling of is er sprake van onterving. Krijg je te maken met een van deze situaties, dan is het verstandig om een erfrecht advocaat in te schakelen. Zo weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn bij complexe erfrechtzaken.

Wanneer heb ik een erfrecht advocaat?

Bij conflicten omtrent de nalatenschap is het van belang om exact te weten wat jouw mogelijkheden zijn en waar je recht op hebt. Bij onderstaande situaties is het slim om een erfrecht advocaat in te schakelen.

Onterving

Kom je tot de ontdekking dat je onterfd bent en ben je het hier niet mee eens? Dan is het verstandig om samen met een erfrecht advocaat te gaan kijken wat de juridische mogelijkheden zijn in deze situatie. Zo weet je precies waar je wel of geen recht op hebt.

Schulden

Kom je bij de verdeling van het nalatenschap erachter dat er sprake is van achtergebleven schulden? Dan is het op dit moment verstandig om een advocaat gespecialiseerd in erfrecht in de hand te nemen. Wanneer je in een conflict rondom het testament verwikkeld bent geraakt of dreigt te raken kan een erfrecht advocaat je adviseren om dit zo goed mogelijk aan te pakken. Zo geeft een erfrecht advocaat advies bij het verwerpen van de schulden bij de rechter of het accepteren van de erfenis met eventuele bijbehorende schulden.

Testament nietig verklaren

Het testament wordt vaak gezien als onaantastbaar. Echter zijn er zeker wel mogelijkheden om het testament indien gewenst nietig te klaren. Zo zijn er wel degelijk gronden waarop de rechter kan bepalen dat de erflater niet in staat was om zijn laatste wil in het testament op te laten stellen. Zo zijn er meerdere mogelijkheden om een testament nietig te verklaren, echter is dit per situatie verschillend. Een erfrecht advocaat weet exact wat de mogelijkheden zijn.

Geen testament

Is er geen testament opgesteld door de persoon die is overleden? Dan bestaat er een grotere kans op conflicten omtrent de verdelen van de erfenis. De verdeling van de erfenis wordt vaak een stuk ingewikkelder als de erfgenamen zelf moeten bepalen wat wie toekomt. Ondanks dat er in de wet een regelgeving te vinden is wordt het vaak ingewikkeld op het moment dat er geen testament aanwezig is.

Wat doet een erfrecht advocaat eigenlijk?

Bij alle conflicten die ontstaan rondom een nalatenschap kan een erfrecht advocaat de nodige hulp bieden. Daarbij maakt het niet uit of er wel of geen testament opgesteld is, want er wordt door de advocaat altijd gekeken naar welke juridische bepalingen gevolgd moeten worden. En wat de mogelijkheden zijn om jouw recht te behalen.

 

Dreig je in een conflict te raken over de nalatenschap van jouw geliefde? Of is er al sprake van een conflict? Dan is het inschakelen van een erfrecht advocaat een verstandig keuze om zeker te zijn van een correcte verdeling van het nalatenschap.

 

Gerelateerde artikelen

Wat voor letselschade bedragen kan ik krijgen voor mijn zaak?

Wat zijn de voor- en nadelen van het inschakelen van een advocaat?

Als een echtscheiding onvermijdelijk is en je op zoek moet naar een advocaat