Tips & inspiratie voor rolgordijnen voor elke kamer!

Tips & inspiratie voor rolgordijnen voor elke kamer!

 • november 19, 2020
 • 0 comments

Zijn jouw oude gordijnen verkleurd of gaan jouw jaloezieën scheef hangen? Kortom, ben je toe aan nieuwe raamdecoratie? Denk eens na over het aanschaffen van rolgordijnen! Rolgordijnen zijn eenvoudig in bediening en multifunctioneel. De meeste mensen hangen alleen rolgordijnen op in de slaapkamer. Maar wist je dat rolgordijnen geschikt zijn voor elke kamer in jouw huis?

Waarom passen rolgordijnen in elke kamer?

Rolgordijnen zijn multifunctioneel. Zo bepalen ze de lichtinval, zijn sfeervol, ze verduisteren, isoleren, bieden privacy en ga zo maar door. Hierbij komt dat ze geschikt zijn voor alle type ramen. Het is dus áltijd een geschikte oplossing voor:

 • Standaard ramen
 • Kiep-kantel-ramen
 • Dakramen
 • Kleine ramen
 • Grote ramen

Zelf inmeten of inmeetservice?

Rolgordijnen zijn eenvoudig in te meten. Op rolgordijnen expert heb je handige meethandleidingen die jou hierbij kunnen helpen. Heb jij toch twijfels over jouw inmeetkunde? Maak dan gebruik van een rolgordijnen meetservice: gratis rolgordijnen laten inmeten.

Rolgordijnen in de woonkamer

 

Zijn rolgordijnen geschikt voor de woonkamer? Zeker! Ga voor een rolgordijn opmaat en kies uit 500 kleuren. Stel het rolgordijn zelf samen naar eigen smaak, zodat het past bij jouw interieur. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse stoffen, waardoor je zelf gewenste lichtinval kunt kiezen.

 • Transparant
 • Semi transparant
 • Verduisterend

In de woonkamer is vaak veel licht gewenst. Ga daarom voor transparante of semi transparante rolgordijnen. Beide opties zijn sterk licht doorlatend.

Heb jij erg grote ramen in de woonkamer? Dan kun je het best rolgordijnen extra breed, ook wel XL rolgordijnen nemen. Deze zijn extra stevig gemaakt, zodat ze breder kunnen worden dan normale rolgordijnen.

Rolgordijn in de badkamer?

De badkamer is een vochtige ruimte. Hoewel niet alle rolgordijnen badkamer-proof zijn, hebben sommige rolgordijnen een speciale vochtbestendige coating. Let wel op dat je een kunststof ketting neemt, want deze gaat niet roesten, en een verduisterende of semi-transparante stof, om jouw privacy te verhogen.

Slaapkamer rolgordijn

In slaapkamers zijn rolgordijnen de meest populaire vorm van raamdecoratie. En dat begrijpen wij! Ga in de slaapkamer voor een verduisterend rolgordijn Het doek heeft een speciale coating, waardoor de stof zelf geen licht doorlaat. De coating zit aan de achterzijde en is doorzichtig. Hierdoor zijn beide kanten van het doek zijn dus dezelfde kleur. Hoe voorkom je lichtkieren langs het doek?

 • Op maat laten maken; geen standaard maat
 • Aluminium cassette toevoegen
 • Zijgeleiding van U-profielen of staaldraad toevoegen

Verbeter jouw nachtrust door een optimaal verduisterend rolgordijn.

Rolgordijn in keuken

Zonwering in de keuken kan snel vies worden. Ook in dit geval zijn rolgordijnen een uitstekende uitkomst. Er zijn rolgordijnen met een speciale coating, waardoor ze gemakkelijk zijn schoon te maken zijn. Bovendien is het in de keuken prettig als je veel licht hebt. Ga voor een transparant of semi-transparante stof, zodat je alles goed kunt zien.

–        Licht doorlatend

–        Gemakkelijk schoonmaken

–        Speciale coating