Ace Magazine
Image default
Onderwijs

Theaterworkshops op School

Theater is een kunstvorm waar je als kind al snel mee in aanraking komt, en je gehele leven mee in aanraking zal blijven komen. Mensen denken bij theater snel aan de voorstellingen in de schouwburg in de stad, maar theater is overal. Denk maar eens aan alle kinderprogramma’s op de televisie of het maken van een klein toneelstukje voor opa en oma. Laat de kinderen meer ontdekken van theater met een van onze theaterworkshops!

Theatersport

Een van de bekendste vormen van theater is improvisatietheater. Er worden kaders gesteld waarna de deelnemers ter plekke bedenken wat er gespeeld wordt. Een veel gebruikte vorm van improvisatietheater is theatersport. Om kinderen kennis te laten maken met deze vorm van theater organiseren we graag de workshop Theatersport bij jullie op school! Deze workshop is geschikt voor de middenbouw en de bovenbouw. Om de workshop af te sluiten spelen we een echte battle met jury! Wie van de kinderen maakt de meest realistische, komische en absurde sketches? 

Theaterworkshops kleuters

Voor de kleuters hebben we speciale theaterworkshops op school ontwikkeld. Bij deze workshops gaat het meer om de kennismaking met theater en ontwikkelen ze verbeeldingskracht, speelvaardigheid en creatief vermogen. Een van de theaterworkshops speciaal voor kleuters is de workshop Piratenstunts. Tijdens deze workshop worden de kinderen echte piraten! We starten de workshop met een introductie, wat weten de kinderen al over piraten? Hoe zien piraten eruit? Na een aantal theateroefeningen en piratenstunts zijn de kinderen echte piraten, misschien zelfs ook wel met verkleedkleren! Tijdens deze workshop werken de kinderen veel samen en ontwikkelen ze onder andere hun creatief vermogen.

Dagproject Theater

Is een losse workshop voor jullie leerlingen niet voldoende? Kijk dan ook eens naar een van de dagprojecten theater. Tijdens deze dagprojecten staat de hele dag in het teken van een bepaald thema. De leerlingen werken die dag toe naar de voorstelling die ‘s middags onder toeziend oog van ouders en grootouders gehouden zal worden. De leerlingen krijgen allemaal een workshop theater waarin ze hun scène goed voorbereiden. Mocht je nog meer voorbereiding willen treffen voor deze bijzondere dag, vergeet dan ook niet het educatief materiaal te downloaden! Hierin staan tal van opdrachten die je vooraf met de leerlingen kan doen. 

 

https://grotebroer.com