Ace Magazine
Image default
Onderwijs

Snel leren typen voor kinderen met dyslexie

Typen is een belangrijk voor je kinderen. Als een kind blind kan typen wordt het maken van bijvoorbeeld werkstukken en uittreksels veel makkelijker. Ook mailen en werken op internet gaat veel beter. Deze vaardigheden hebben alle kinderen op school nodig.

Beter meekomen op school

Kinderen die goed kunnen typen hebben een voorsprong op de (middelbare) school. Goed typen is blind typen en gebruikmaken van alle 10 de vingers, op de goede toetsen van het toetsenbord. Goed typen geeft snelheid en dat helpt je kind verder op school. Onderzoeken wijzen uit dat typen ook goed is voor de taalontwikkeling van kinderen. Door de TypeApp leren leerlingen snel en foutloos typen. Het is ook nog eens de leukste typecursus voor kinderen! Zeker ook niet onbelangrijk: het slagingspercentage is het hoogste van Nederland.

Typecursus kind dyslexie

Kinderen met dyslexie hebben vaak moeite met lezen, spellen en schrijven. Deze kinderen zijn slim genoeg maar ze hebben een hardnekkig probleem als het gaat om woorden, spellen, lezen en schrijven. De meeste kinderen met dyslexie leren lezen, maar het leestempo is lager. Ook het leren van rijtjes woorden en jaartallen en het onthouden van spellingsregels is vaak lastig. Een deel van de kinderen heeft hinder van een moeilijke en lastig leesbaar handschrift. Een goede typevaardigheid helpt bij het vlotter maken en leren van schoolwerk en is daarom ook goed voor het zelfvertrouwen.

Advies scholen

Remedial teachers of intern begeleiders adviseren kinderen vaak om een laptop of iPad in de klas te gebruiken. Hierop kunnen ook programma’s staan die kinderen ondersteunen bij het schoolwerk. Vlot typen helpt dan om het tempo van de klas te volgen. Typen gaat sneller dan schrijven en het kost je kind minder energie om mee te komen. Om goed blind te leren typen, moeten de kinderen natuurlijk wel eerst typelessen volgen. Een Typecursus kind dyslexie is daarom belangrijk.

Typecursus kinderen dyslexie

Er is een slimme manier van leren typen ontwikkeld, die bij dyslectische kinderen past. Dit is de TypeApp, een leuk interactief leerprogramma. Het is de beste typecursus kinderen dyslexie! Kinderen leren door deze methode snel en foutloos te typen. Het leren en oefenen gaat spelenderwijs met games en spellen. Als beloning kunnen leerlingen sterren verzamelen en er zijn zelfs cadeaus te winnen. Kinderen vinden dit allemaal erg leuk en het daagt uit om steeds verder te gaan met oefenen.

Uitdagend leren

Leren typen met TypeApp is nooit saai! Je merkt snel dat het programma zich aanpast op de vaardigheden van de leerling. Dat maakt het oefenen uitdagend. Belangrijk is ook dat er altijd persoonlijke begeleiding mogelijk is. Ervaren docenten helpen je kind verder als het even tegenzit. Na afloop van het examen ontvangt je kind een mooi diploma. De vaardigheid van goed en snel blind typen is het belangrijkste. Dit nemen kinderen de rest van hun leven mee! Je kind kan direct starten met TypeApp. Dus waarom wachten? Veel oefenplezier!

https://typeapp.nl/