Trouwjurkkleuren: wat betekenen ze?

Trouwjurkkleuren: wat betekenen ze?

  • november 19, 2019
  • 0 comments

Tegenwoordig zijn trouwjurken beschikbaar in verschillende kleuren. Bruiden zijn niet langer beperkt tot slechts een tint wit. Winkels zoals Veaul hebben echt gekleurde bruidsjurken op de voorgrond van de bruidsmode gebracht. Daarom stappen steeds meer bruiden uit de traditie en kiezen een jurk gewoon omdat ze van de kleur houden. Alle kleuren hebben echter betekenis. Ze vertegenwoordigen elk bepaalde gevoelens, emoties en gemoedstoestanden. Misschien wilt u hier rekening mee houden bij het selecteren van een kleur. Hieronder vindt u een overzicht van de meest populaire kleuren van de trouwjurk en wat ze betekenen.

Wit: Wit wordt geassocieerd met licht, goedheid, onschuld, zuiverheid en maagdelijkheid. Het wordt beschouwd als de kleur van perfectie. Deze kleur van keuze voor de traditionele bruid is en blijft een nietje op bruidsmode.

 

Ivoor: Hetzelfde dat over een witte trouwjurk wordt gezegd, kan over een ivoren jurk worden gezegd. Het is ook een zeer traditionele kleur. Sommigen geloven echter dat ivoor ook een symbool is van aangetaste onschuld. Dit is old school denken en tegenwoordig kiezen bruiden voor ivoor omdat het er beter uitziet dan wit op hun huid.

 

Rood: rood kan veel dingen symboliseren, waarbij positieve punten liefde, verliefdheid, sterke emoties, opwinding, energie, kracht en passie zijn. Veel verschillende soorten cultureel gebaseerde bruiloften zijn waar rode bruidsjurken meestal het populairst zijn. Maar tel niet de bruid die gewoon een verklaring wil afleggen en zich wil onderscheiden van de menigte.

 

Roze: de kleur roze staat voor onschuld, een kinderlijke persoonlijkheid, frisheid, zuiverheid, liefde, goede gezondheid en een goed leven. Het kan ook worden gedragen om een ​​meer flirterige persoonlijkheid te tonen. Roze is normaal een kleur geassocieerd met vrouwen en hun vrouwelijkheid.

 

Blauw: Blauw wordt duidelijk geassocieerd met de kleur van water en de zee. Het vertegenwoordigt kalmte en vredigheid. Blauw brengt ook vrouwelijkheid, leven, zuiverheid, etc. over, net zoals water dat doet. Blauw kan ook stabiliteit, veiligheid en levenslange loyaliteit symboliseren.

 

Zwart: zwart wordt vaak gezien als een griezelige kleur – en een vreemde keuze voor een bruid. Maar zwarte trouwjurken zijn hier en ze zijn hier om te blijven. Zwart kan ook een kleur van elegantie of klasse zijn (zoals een evenement met alleen black-tie en zwarte avondjurken). Zwart staat ook voor kracht, seksualiteit, verfijning, formaliteit, rijkdom, mysterie, diepgang en het beste van alles, pure stijl.

 

De bruiloftsgast moet ook een formele jurk dragen om deel te nemen aan deze bruiloft, dus avondjurken en galajurken zijn ook een goede keuze.

https://www.veaul.com/