Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Heb je echt rijhandschoenen nodig?

Heb jij je ooit afgevraagd waarom het dashboardkastje in je auto ook wel vaak handschoenenvakje heet? Nou, vroeger hadden de automodellen niet de luxe van ramen, isolatiesystemen of temperatuurbestendige stuurwielen. Rijhandschoenen waren daarom destijds een belangrijke noodzaak om de handen van de bestuurder te beschermen.

 

De meeste mensen associëren autohandschoenen nu met autocoureurs of pretentieuze mannen die graag luxe auto’s bezitten. Terwijl sommige mensen misschien niet eens weten wat autohandschoenen zijn! Afgezien van het maken van een stijlstatement, kunnen rijhandschoenen de rijervaring aanzienlijk verbeteren. Lees verder om meer over de voordelen van autohandschoenen te weten te komen.

Voor meer grip en controle

 

Je hebt wellicht niet dezelfde soort controle over jouw auto stuur nodig als bijvoorbeeld een autocoureur. Als je af en toe vlot moet denken en handelen, om onder meer snel uit te wijken of van rijstrook te wisselen, dan het is bijzonder fijn om te weten dat het stuur niet uit je handen glipt. Rijhandschoenen leveren daarvoor prima werk.

Voor een verminderde hand vermoeidheid

 

Je zult voor de korte ritten niet echt autohandschoenen nodig hebben. Maar tijdens de lange autoritten, zoals vakantie of business trips door Europa, worden je handen behoorlijk moe van het vasthouden van het stuur. Rijhandschoenen helpen jou de vermoeidheid van je handen te verminderen door de trillingen van het stuur te dempen.

Voor comfort

 

Het biedt een aangenaam comfort tijdens extreem weer. In de koude wintermaanden houden autohandschoenen je handen immers lekker warm. Want de materialen van handschoenen werken als een isolator en sluiten de broodnodige warmte af terwijl jij jouw auto opwarmt. Dit is een welkome troost tijdens je ochtendrit naar het werk te noemen.

 

Dezelfde handschoenen kunnen je ook tijdens de warmere tijden van het jaar assisteren. Want in de hitte helpen ze jouw handen op een aangename temperatuur te houden. Wat prettig is, omdat zweet je controle en de grip over het stuur kan beïnvloeden. Het verkleint bovendien de kans op het krijgen van blaren.

Voor het beschermen van jouw stuur

 

De olie en het zweet van jouw handen kunnen je lederen en houten stuurwiel aantasten. Door een barrière voor vocht tussen het stuur te creëren, werken de rijhandschoenen als een barrière. Dit is bijna een noodzaak als jij een klassieke autoliefhebber bent.