Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Alles over de nieuwste trends van de armband; goud of zilver?

Gouden of zilveren armbanden? Dat is de vraag die iedereen zich de laatste tijd stelt. Met alle verschillende armband trends die de laatste tijd de kop opsteken, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke voor jou de juiste is. In deze blogpost zullen we de geschiedenis van zowel gouden als zilveren armbanden uit de doeken doen en je helpen beslissen welke voor jou de juiste is!

Een korte geschiedenis van gouden armbanden

Gouden armbanden zijn er al eeuwenlang en werden gedragen door vorsten en rijke als een symbool van status. In recentere jaren zijn gouden armbanden populairder geworden bij het grote publiek als een manier om een vleugje luxe toe te voegen aan je dagelijkse look.

 

Er zijn veel verschillende stijlen gouden armbanden verkrijgbaar, van sierlijke kettingen tot dikke manchetten. Of je nu op zoek bent naar iets ingetogens of iets opvallends, er is zeker een gouden armband die bij je past!

De voor- en nadelen van het dragen van gouden armbanden

Goud is een klassiek metaal dat nooit uit de mode zal raken. Het staat mooi bij elke outfit en kan worden gekleed up of down, afhankelijk van de gelegenheid. Goud is ook een zeer sterk metaal, dus je gouden armband zal nog vele jaren meegaan.

 

Het grootste nadeel van gouden armbanden is dat ze vrij duur kunnen zijn. Als je op een budget zit, is zilver misschien een betere optie voor jou.

Een korte geschiedenis van zilveren armbanden

Zilveren armbanden bestaan al net zo lang als armbanden van goud en waren in de middeleeuwen zelfs populairder dan goud. Zilver werd gezien als een meer ‘puur’ metaal dan goud en werd vaak gebruikt in religieuze ceremonies.

 

Net als goud is zilver de laatste jaren populairder geworden bij het grote publiek. Het is een goed alternatief voor goud als je op zoek bent naar iets goedkopers, of minder opvallends. 

De voor- en nadelen van zilveren armbanden

Ook zilveren armbanden hebben een aantal voor- en nadelen. Een voordeel is dat zilver niet zo snel aanloopt als goud, zodat je armband er langer glanzend en nieuw uit blijft zien. Zilver is ook een zeer sterk metaal, dus het zal bestand zijn tegen dagelijkse slijtage.

 

Het grootste nadeel van zilveren armbanden is dat er makkelijker krassen op komen dan op gouden armbanden. Als je op zoek bent naar een armband die een leven lang meegaat, is goud misschien de betere optie voor jou.

Dus, wat is beter? Gouden of zilveren armbanden?

Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag – het hangt allemaal af van je persoonlijke stijl en budget. Als je op zoek bent naar iets klassieks en tijdloos, ga dan voor een armband van goud. Als je een kleiner budget hebt of een meer ingetogen look verkiest, kan zilver de betere optie zijn voor jou.

 

 

Gerelateerde artikelen

Kan goud verkleuren? Dit zijn de meest waarschijnlijke redenen

Ontwerp zelf de vetste truien!

Het verschil tussen oogheelkunde en optometrie