Ace Magazine
Image default
Marketing

Loonadministratie uitbesteden: wat zijn de voor- en nadelen?

Een goede loonadministratie is belangrijk. Omdat de loonadministratie aan allerlei voordelen en regels moet voldoen. Daarbij kun je denken aan belastingen, wettelijke verplichtingen en afdrachten. Daarom komt er veel bij het verzorgen van loonadministratie kijken. 

 

Het kan dus een goede oplossing zijn om de loonadministratie door een erkend kantoor te laten verzorgen. Maar wat zijn daarvan nu de voordelen en met welke nadelen moet je als ondernemer rekening houden. Wij zochten het uit!

Voordelen van uitbesteden loonadministratie

Het uitbesteden van loonadministratie bespaard je veel tijd. Je kunt je voorstellen dat het goed verzorgen ervan veel om handen heeft. Je krijgt te maken met allerlei regels en ook verplichtingen die ook nog eens ieder jaar veranderen. Daar wil jij je vingers misschien niet aan branden. 

 

Hoewel het uitbesteden van loonadministratie geld kost is dit absoluut geen nadeel. Omdat de uitbesteding van loonadministratie zorgt dat de administratie klopt en je niet steeds voor raadsels komt te staan. Het levert je dus indirect ook veel geld op.

Nadelen van uitbesteden loonadministratie

Het uitbesteden van iedere administratie heeft als nadeel dat je minder overzicht hebt. Dat kan nadelen hebben omdat je niet tijdig kunt ingrijpen als de loonkosten harder stijgen dan de omzet en het bedrijfsresultaat. Je mist dus de snelle schakeling. 

 

Daarbij krijg je door het uitbesteden zelf geen kennis van zaken. Je bent dus aangewezen op een expert of adviseur als je vragen hebt. Dit kan nadelig zijn omdat het contact dat je hebt vaak geld kost of niet de beoogde informatie en expertise geeft. 

 

Tot slot ben je geheel afhankelijk van de kwaliteit die een extern kantoor je levert. Dit maakt je dus afhankelijk. Het is daarom goed op te letten dat alles op tijd binnen is en ook of het volgens je beoogde inzichten en kwaliteit kan leveren. 

Kant en klaar afleveren is geld besparen

Soms kun je geld besparen door de gegevens zo volledig mogelijk aan te leveren. Dit kan gaan om het aantal uren dat er gewerkt is maar ook door via software een vooraangifte van de uren te doen. Zo hoeven administratiekantoren enkel nog maar de controle uit te voeren en kunnen ze de administratie met enkele uren werk voor je verrichten. Op deze manier heb je dus inzicht in de processen en kosten. Maar ben je altijd verzekerd van een extra controle door de boekhouder. 

 

Steeds meer bedrijven werken met een dergelijk online systeem. Het zorgt dan ook voor de nodige ontspanning en rust als je alles zelf kunt inzien. Daarbij geeft het ook het gevoel dat je nog de controle hebt en weet wat de kosten zijn. 

 

Wanneer je gegevens kant-en-klaar aanlevert bij de boekhouder scheelt dit natuurlijk ook in de kosten die er gemaakt moeten worden. Eenvoudig gezegd werken kantoren nog altijd met uren of pakketten. Valt er iets buiten de uren of het pakket dan kun je hier extra kosten door maken. 

 

Het uitbesteden van loonadministratie heeft dus heel veel voordelen. Wil je zelf de controle houden? Overweeg dan om samen te werken waarbij de eindcontrole wordt uitgevoerd door een erkend kantoor.


https://hetsalariskantoor.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe u uw live-evenement op Facebook kunt promoten

Online marketing: uitbesteden of zelf doen?

Maak je product of dienst zichtbaar bij potentiële klanten