Ace Magazine
Image default
Marketing

G-Suite, de nieuwe naam van Google Apps for Work

De digitale wereld neemt een steeds grotere plek in. Zo zie je dat steeds meer producten en diensten online worden aangeboden, contact steeds meer online wordt gelegd, afspraken via Skype gaan en de bedrijfsvoering ondersteund wordt door de Cloud. Het samenwerken en werken binnen een bedrijf en met klanten en andere stakeholders is aan het veranderen en tegenwoordig is het niet zo zeer meer gebruikelijk dat iedereen van 8 tot 5 in hetzelfde kantoor bevindt. De wereld is aan het veranderen en de globalisering en digitalisering is flink ingetreden. Dit zorgt ervoor dat werk, gegevens, bestanden en contacten overal en altijd gevonden moeten worden. De ICT-afdelingen van bedrijven groeien flink en voor kleinere bedrijven is het lastiger om zaken en informatie te structureren en te organiseren. Een manier om dit probleem aan te pakken is door het inschakelen van G-suite. Dit is een pakket aangeboden door Google speciaal gericht op bedrijven. Dit pakket bestaat uit verschillende apps van Google die de werkzaamheden en de interne- en externe communicatie ondersteunt, stuurt en makkelijker maakt. G-suite werkt doormiddel van de Cloud en elke gebruiker die hier toestemming voor heeft kan er op elke plek en tijd bij. Zo ben je voorzien van een professionele ondersteuning en bespaar je ICT kosten.

G-suite apps voordelen

Waar G-suite vroeger Google Apps for work heette, heeft het een naamsverandering ondergaan. Echter is het softwarepakket hetzelfde gebleven. Zo kun je de agenda gemakkelijk inzichtelijk maken en delen en aanpassen met de mensen die hier toestemming voor hebben. Iedere gebruiker kan bij de documenten die diegene nodig heeft en dit maakt het beheer een stuk eenvoudiger. G-suite wordt tevens ondersteund met een grote opslagruimte, worden gegevensbescherming gewaarborgd en is de gebruiksvriendelijkheid erg hoog. Dit maakt dat elk bedrijf zich volledig kan focussen op de eigen bedrijfsvoering. De voordelen van G-suite zijn kort en bondig op te sommen in de volgende punten:

  • Communicatie
  • Opslag
  • Samenwerking

Alle apps van Google kunnen met elkaar geïntegreerd worden, wat de communicatie en samenwerking erg bevordert. Informatie kan gemakkelijk opgeslagen, beheerd en gedeeld worden met iedereen overal en altijd. G-suite is geschikt voor ZZP’ers, kleine MKB-bedrijven en grote bedrijven met honderden werknemers. Bovendien betaal je ook per gebruiker en betaal je dus nooit te veel. Tevens kun je ervoor kiezen om per maand te betalen of voor een heel jaar.