Ace Magazine
Image default
Kunst en Kitsch

De beste vijf begraafplaatsen in Amsterdam

Ben je op zoek naar een eigentijds en bijzonder grafmonument in Amsterdam? Memorabel Afscheidsmonumenten plaatste eigentijdse en unieke grafkunst van cortenstaal, rvs 316 en/of glas op begraafplaatsen in Amsterdam. 

 

 1. Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam

  De Nieuwe Ooster in Amsterdam is een ruime oude begraafplaats met een crematorium in stadsdeel Amsterdam Oost. De prachtige begraafplaats trekt veel vogels door het vele groen de rust en de vele oude bomen. Het voelt als een oase van rust midden in een hectische omgeving. Je krijgt niet langer het gevoel dat je in de grootste en drukste stand van Nederland bent.   De Nieuwe Ooster heeft tal van faciliteiten en biedt veel mogelijkheden voor begrafenissen en  asbestemmingen. Naast de gebruikelijk algemene en particuliere graven is er een een islamitisch gedeelte op de Nieuwe Ooster. Voor de as van mensen die gecremeerd zijn er urnengraven, verschillende urnentuinen, een columbarium, urnengalerijen en een urnenvijver. Op de Nieuwe Ooster bevindt zich ook het uitvaart museum TotZover. Adres Kruislaan 1097 GA Amsterdam

 2. Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam

  Begraafplaats Zorgvlied hoort officieel bij de gemeente Amstelveen. Toch ligt de begraafplaats inmiddels op het grondgebied van de gemeente Amsterdam. Zorgvlied is een oude begraafplaats die dateert uit 1870 en ligt aan de Amstel. Persoonlijk vind ik het de mooiste begraafplaats van Amsterdam.

  Er liggen relatief veel bekende kunstenaars en artiesten begraven. 

  Op Zorgvlied kun je een wandeling maken langs bijzondere graven en grafmonumenten die de begraafplaats een monumentale status geven. Begraafplaats Zorgvlied is opgedeeld in verschillende gedeelten die ieder een eigen stijlen en sfeer hebben. Voor ieder gedeelte gelden andere regels en voorschriften. 

  Memorabel Afscheidsmonumenten kent deze regelgeving en kijkt graag samen met je naar de mogelijkheden van een grafsteen of grafzerk.

  Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam/Amstelveen 
  Amsteldijk 
  1079 LL Amsterdam

 3. Begraafplaats De Nieuwe Noorder Amsterdam

  De Nieuwe Noorder in Amsterdam is een begraafplaats, crematorium en gedenkpark en ligt in Amsterdam-Noord. De begraafplaats die voorheen de Noorderbegraafplaats heette heeft een moderne uitstraling maar toch ook het karakter van een kleinschalige, intieme begraafplaats. Zowel traditionele als moderne grafmonumenten en grafstenen zijn hier mogelijk. Als enige begraafplaats in Amsterdam liggen er op de Nieuw Noorder bovengrondse graven. De nieuwe Noorder beheert ook nog andere traditionele dorpskerkhoven.

  Begraafplaats De Nieuwe Noorder Amsterdam 
  Buikslotermeerdijk 
  1025 WH Amsterdam

 4. Begraafplaats Westgaarde Amsterdam

  Begraafplaats Westgaarde is onderdeel van het grote Herdenkingspark Westgaarde. Deze begraafplaats is bijzonder ruim opgezet en kent een open sfeer. Het bosrijke karakter kenmerkt deze eigenzinnige begraafplaats in Amsterdam. Als nabestaanden ben je er behoorlijk vrij in de keuze van grafmonument of grafsteen. Als het binnen de afmetingen van het graf past is het in de regel akkoord.

  Herdenkingspark Westgaarde 
  Ookmeerweg 275 
  1067 SP Amsterdam

 5. RK begraafplaats Buitenveldert Amsterdam

  De Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert is een bijzonder sfeervolle begraafplaats met een goede brasserie voor koffie en een kleine maaltijd. Parkeren voor bezoekers is er gratis. De begraafplaats kent veel oude graven en beelden. Het katholieke karakter is duidelijk voelbaar door de vele engelenbeelden die er staan. Op de begraafplaats zijn diverse soorten graven en asbestemmingen. Naast de gebruikelijke algemene en particuliere graven, zijn er ook familiegraven, kinder- en babygraven, een gedenkmuur, een urnenkelder en enkele priestergraven. De oude  begraafplaats heeft een moderne ontvangstruimte, receptie, restaurant en een kapel die in 1994 is gebouwd. De begraafplaats is eigendom van Parochie Amstelland Augustinuskerk en ligt vlak naast de snelweg A10. Toch merk je daar weinig van als je op de begraafplaats loopt.

  Begraafplaats Buitenveldert
  Fred. Roeskestraat 
  1076 EE Amsterdam

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Memorabel Afscheidsmonumenten nodigt je als nabestaande uit om mee te denken bij het ontwerpen van een persoonlijk grafmonument. En die grafmonumenten maken we met eigentijdse en moderne materialen als RVS 316, corten (geroest staal) en glas. Alles wordt door Nederlandse vakmensen gemaakt. Je bent als nabestaande welkom om tussendoor naar de vorderingen te komen kijken. Graag adviseren we ook jou over een bijzonder en persoonlijk gedenkteken. Neem snel vrijblijvend contact op voor een kennismaking.

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok
www.memorabel.nl
Moezelstraat 72
8226LB Lelystad
06-49 351 338