Ace Magazine
Image default
Kinderen

Vijf redenen om voor houten speelgoed te kiezen

5 redenen om voor duurzaam speelgoed te kiezen

Tegenwoordig bestaat er zoveel speelgoed voor kinderen dat je zelf niet meer weet waar je moet voor kiezen als je op zoek bent naar een ideaal speelgoed geschenk. Als je dan toch een keuze moet maken, kies dan voor duurzaam speelgoed van Durakids. Duurzaam speelgoed is speelgoed waar kinderen heel lang mee kunnen spelen. Het speelgoed kan zelfs van kind op kind worden doorgegeven. Het meeste duurzaam speelgoed wordt gemaakt uit hout en kan hierdoor een aantal jaren meegaan. Hieronder vindt u 5 redenen waarom kiezen voor duurzaam speelgoed aan te raden is;

Ecologisch en milieuvriendelijk speelgoed

Houten speelgoed van Durakids is ecologisch en milieuvriendelijk. Dit wil zeggen dat voor de fabricage van houten speelgoed niet zoveel stappen worden doorlopen als bij plastieken speelgoed. Houten speelgoed is goed voor het milieu. Bij de fabricage ervan worden geen klimaatverontrustende gassen en dergelijke vrijgelaten. Houten speelgoed wordt heel eenvoudig in elkaar gezet met schroeven, lijm en verf op waterbasis, dus ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk speelgoed. Plastiek daarentegen wordt bijna niet afgebroken en bij verbranding komen heel, veel giftige stoffen vrij.

Duurzaam en tijdloos speelgoed

Houten speelgoed is ook duurzaam en kan van generatie op generatie worden doorgegeven. Houten speelgoed trein kan in dit geval van ouders op kinderen en kleinkinderen worden doorgegeven omdat het zo lang meegaat en minder verslijtbaar is dan plastieken speelgoed. Waarschijnlijk ken je wel kinderen die nog spelen met een houten speelgoed boerderij van hun overgrootouders waar je nog steeds niet kan zien dat het speelgoed versleten oogt. Hoe je het ook draait en keert, houten speelgoed is ook tijdloos. Vroeger speelden men al met houten speelgoed werkbanken en vandaag speelt men daar nog steeds mee.

Veilig speelgoed

Duurzaam speelgoed is ook veilig speelgoed. Wat wil zeggen dat er geen giftige stoffen zijn gebruikt tijdens het productieproces. Bij houten speelgoed heeft men gewoon lijm, hout, schroeven en verf nodig om het in elkaar te zetten. Deze verf die gebruikt wordt is meestal verf op waterbasis. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn kleine kindjes veel op ontdekking met hun mond. Dit speelgoed kan zonder enig probleem in de mond gestopt worden want het bevat geen giftige elementen.

Duurzaam speelgoed stimuleert de geest en het lichaam

Houten speelgoed stimuleert zowel de geest en het lichaam van het kind. Spelen met houten speelgoed boerderij laat de fantasie in vrije loop. De kinderen verzinnen zelf wat er allemaal aan de hand is op de boerderij. Het speelgoed stimuleert ook het lichaam wat wil zeggen dat kinderen soms wel wat moeten beweging in het houten speelgoed trein moeten brengen om deze voort te bewegen. Het stimuleert als het ware de lichaamsbeweging bij het spelen.

Duurzaam speelgoed is decoratief en mooi

Duurzaam speelgoed oogt ook decoratief en mooi. Houten speelgoed trein is zoveel mooier afgewerkt dan de plastieken variant. Een houten speelgoed boerderij staat mooi in een kinderkamer. Kinderen worden haast naar dit speelgoed toegetrokken omdat het zo mooi oogt.

https://www.durakids.nl/