Hulpmiddelen voor mensen met ASS

Hulpmiddelen voor mensen met ASS

  • mei 4, 2020
  • 0 comments

Wij delen in deze blog interessante hulpmiddelen autisme. Er zijn manieren om de zintuigelijke prikkelverwerking voor mensen met autisme verdraaglijker te maken. ASS, oftewel Autismespectrumstoornis, is u vast niet onbekend. Deze overkoepelende naam brengt alle vormen van autisme samen.

Een plekje voor een time-in

Overprikkeling komt niet uit de lucht vallen. Het is een opeenstapeling van een boel prikkels die uiteindelijk ondraaglijk veel worden. Voorkomen van die laatste druppel die de emmer laat overlopen is beter dan het telkens proberen te genezen. Hiervoor zou je een time-in plekje kunnen gebruiken. Op zo’n time-in plekje kan iemand zich even terugtrekken om zijn of haar prikkelverwerking te reguleren.

Verzwaringsvesten, verzwaringsdekens en verzwaringskussens

Een verzwaringsvest geeft een geborgen en veilig gevoel. Zo’n verzwaringsvest kan overweldigende gevoelens dempen. Een andere optie is een verzwaringsdeken. Hiermee kan het lichaam tot rust gebracht worden na een moment van extreme stress. Tot slot bestaat er ook een verzwaringskussen. Die kun je overal mee naartoe nemen en gebruiken om specifieke delen van het lichaam tot rust te brengen.

https://www.sensolife.nl/c-5197733/hulpmiddelen-voor-mensen-met-autisme/